Syndicart/Revers, 124 pagini, noiembrie 2022, Craiova
„…nu credeam să-nvăț a muri vreodată…”
Al treilea volum realizat sub egida Syndicart în amintirea unuia din grupul de „optzeciști” de la Craiova, scriitori, artiști, visători, reunește cioburi lirice într-un vitraliu desăvârșit de soartă.
Cei care și-au amintit în aceste trei volume* de el și de acea epocă care l-a îmbrățișat cu gelozie, i-au supraviețuit, cu visele țăndări.
Poezia lui Constantin Iancu este o forță, așa cum era și el, căci este nedespărțită de om, de talentul și sentimentele lui vulcanice, de candoare și cavalerism care fac din femeie centrul universului, într-un amestec inedit cu pesimismul, cu figura îndrăgostitului nefericit, dezamăgit, singur și singuratic.
Lorena Păvălan
1987. În viața lui, Proza triumfa. Alături de femeia iubită, Lizica, de copilul care abia se născuse și urma să fie botezat Robert…
Marian Mirescu
Un bec cu prelungitorul tras din casă și aninat de bolta viței de vie din mijlocul curții, o masă lungă și câteva scaune în jurul ei; apoi, în bucătărie, un ibric mare, pregătit pentru a face față cu succes cererii noastre nesăbuite de cafea urzită și băută la miez de noapte.
„Cafea aburindă”, cum ar fi scris el…
Mircea Liviu Goga
Aşa l-am cunoscut: un tânăr haiduc, cu mustaţă şi plete, mânat de un dinamism cu mult peste cel al nostru, al celor din anturajul său. Iancu – în mod normal ar fi trebuit să-l numim Costel, dar, nu ştiu de ce, îi spuneam atunci, ca şi acum, pe numele lui de familie, ca la şcoală – apăruse de niciunde în grupul nostru şi părea că se află acolo de când lumea.
Viorel Pîrligras
* În amintirea lui Constantin I. Iancu (1959-1987): Lecție despre lăsarea la vatră, Vânătoarea de fum, Ultimele POEZII
- Acest subiect are 1 răspuns, o opinie și a fost actualizat ultima dată acum 4 luni de .