Răspunde la: …si CINEMA, normal!

#12487
Marian Mirescu
Moderator

Revenim după o (…) absenţă cu ocazia OSCARului 2019.
În tot acest timp, Cristian (T) Popescu a devenit o voce (puternică) a cinefiliei româneşti, cum era din anii 90 încoace un condei apăsat şi o voce în mass media.

Îi dedic, amical – ca să se ştie -, acest scurt articol; articol, pentru că are şi un titlu:

OSCAR 2019 Nominalizări, penalizări, politiseli

Cristi T. Popescu este un pasional. Este un opinent căutat şi ascultat, fiind şi un cinefil cu diplomă. Este un D.I.Suchianu, dar în oglindă, un Tudor Caranfil care nu zâmbeşte. Fiind luat în seamă, poate fi un formator de opinie, că doar nu vorbeşte (cu patimă şi cerbicie – nu e de la cerb, dar are şi cerbul), pentru el sau împotriva lui. Nu că i-ar păsa, desigur.
Parcurgând lista filmelor nominalizate la premiile OSCAR la categoria cel mai bun film, la emisiunea “În faţa ta” de la Digi TV dinainte de gala de decernare a acestor premii, el exprimă “cuvintele cheie ale selecţiei”:
Melodramă
Istoriseală
Blaxploitation
Gay&Lesbianploitation…

Astfel, filmul lui Alfonso Cuarón, “ROMA!, ar fi, după spusele lui Cristi, o melodramă, un film prost, “făcut pentru a stoarce lacrimi”, “un storcător de emoţie”, care pe el l-a lăsat rece.
Acest film vrea să-i stoarcă emoţii şi… el nu vrea asta.
Mai e şi “un film care nu spune nimic”! [aici, zău, nu ştiu, e o aserţiune pe care i-a servit-o unul dintre cei doi inutili moderatori, pe care a aprobat-o ca un musafir permanent gentil]

N.B: Filmul “ROMA” est preferatul meu din listă; un film admirabil, care m-a ţintuit în fotoliu până la ultima secundă… în aşteptare.
Este o creaţie cinematografică

GREEN BOOK este preferatul lui Cristi este, care n-are decât vorbe pentru Viggo Mortensen. Nimic despre alte calităţi ale filmului. A, şi Mahershala Ali (Mahershalalhashbaz Ali, născut Gilmore), din “Moonlight”, alt film oscarizat în 2017.
Dar “cu ce e” Green Book? Un road movie cu un Black gay… segregate care se termină cu un happy-end la masa de Crăciun într-o familie veselă de italieni. Şi cu un actor musulman, premiat pentru cel mai bun în rol secundar, passons!…
Şi ce spune filmul ăsta?… Că e mişto totul până la urmă

N.B. Green Book este adorabil. Mi-a stors o lacrimă încărcată de iluzia solidarităţii.
Este o producţie cinematografică hollywoodiană

  • Acest răspuns a fost modificat acum 5 ani, 3 luni de către Marian Mirescu.