Răspunde la: MOEBIUS în România

#21744
Gabriel Rusu
Vizitator

GABRIEL RUSU, 14 mai 2023

„Moebius în România” a ajuns și la Cluj!!!! O carte eveniment, despre un eveniment important: participarea renumitului artist francez Jean Giraud (1938-2012), cunoscut sub pseudonimul „Moebius”, la primul și până în prezent singurul Eurocon (Convenția europeană de science-fiction) organizat în țara noastră, cel de la Timișoara din anul 1994.
O carte complexă, foarte bine documentată, scrisă cu sufletul și din respect pentru, poate cel mai important autor de benzi desenate al tuturor timpurilor.
Sincere felicitări Marian Mirescu pentru idee, pentru conținut, pentru munca susținută, dar mai ales pentru faptul că mi-ai permis să particip la acest proiect cu câteva gânduri scrise cu emoție, cu câteva fotografii și cu un desen inspirat din creațiile marelui artist. Însă, mai mult decât toate acestea la un loc, ai reușit să ne aduni, în paginile volumului și pe noi autorii BD români ai anilor ’90, generația de după Revoluție, pentru care Jean Gir „Moebius ” a fost și va rămâne mereu un simbol.