Răspunde la:

#22787
Gabriel Rusu
Vizitator

Citesc și colecționez reviste „Pif Gadget” de la vârsta de 10 ani, biblioteca mea conține peste 800 de numere și încă mai primesc exemplare de la un anticar destoinic din București. Nu ascund faptul că am devenit autor de benzi desenate inspirat din poveștile ilustrate ale acestei remarcabile publicații franceze. Însă nu mi-am imaginat vreodată că voi debuta în paginile sale – chiar dacă este vorba despre un Pif românesc – alături de graficieni de calibru precum Mircea Arapu , Valentin Tanase , Radu Marian, Marian Mirescu , Valentin Iordache și alții. Prin cele câteva pagini cu care m-am alăturat acestui proiect dedicat împlinirii a 75 de ani de la nașterea celebrului personaj Pif, am încercat să dau din nou viață eroilor fabuloasei serii „Robinsonii Terrei” (Les Robinsons de la Terre) care a apărut în Pif în anii 1979-1982 după un scenariu de Roger Lecureux și sub penelul magic al lui Alfonso Font Art . Sper că am reușit întrucâtva…
Un proiect excepțional la care am contribuit și cu sufletul, un adevărat miracol editorial in Europa de Est, o revistă de gală în condiții grafice de excepție, un număr special „Pif Gagjet – 2023, pentru care prietenul meu Marian Mirescu merită toate felicitările din lume.
Ii mulțumesc și lui Adrian Barbu cu care m-am consultat adesea la construirea acestei benzi desenate și care m-a susținut mereu in realizarea proiectelor grafice.

https://www.facebook.com/photo?fbid=3693159390919347&set=pcb.3693091904259429