Răspunde la: RECVIEM

#24756
Marian Mirescu
Moderator

O întrebare care revine de patru ani încoace și pentru care îți mulțumim, pentru că răspunsul merită repetat de fiecare dată.

Syndicart și-a propus doar să aducă în atenția publicului român o serie BD sârbească scrisă, susținută și editată de Marko Stojanović din Leskovac, serie din care au apărut 13 volume până acum.
RECVIEM este primul album, desenat și colorat de trei artiști.
Multe dintre următoarele sunt realizate de mai mulți artiști șu sunt neapărat sequel-uri și deseori sunt compuse din mai multe povestiri, ceea ce nu credem că ar fi atractiv pentru un public care abia face cunoștiință cu acest „univers” de… peste Dunăre. Un efort colectiv, colegial și amical.
Mai mult decât atăt, realizarea unui astfel de album în ediție românească presupune un efort pe care un mic grup „independent”, în colaborare amicală cu colegi de breaslă, de asemenea, nu-l poate repeta.
Cuvântul comun este self-publishing (cu autofinanțare)

Așadar, aceasta este o mostră din „Veșnicii” (Vekovnici) și, dacă o editură din România care poate susține acest efort, n-ar avea decât să-l contacteze pe Marko, ceea ce nu este deloc dificil.