Răspunde la: Banda Desenata/Comics

#502
_Maxim
Participant

Am primit pe adresa Caruselului:
In ultimul timp am analizat piata romaneasca prin prizma unui entuziast BD. Am remarcat o serie nesfarsita de incercaru si esecuri. Motivul principal? Marea majoritate a celor ce consuma acest tip de produse este fie prost informata cu privire la aparitiile autohtone fie mai rau nu este informata deloc.
Drept urmare, prin forte proprii si cu un mic ajutor din partea unor prieteni am inceput sa recrutez sub stindardul unei organizatii non profit si foarte underground cat mai multi entuziasti BD. Si Doamne … sunt o multime. Motivul principal pentru care am facut asta este pentru a educa populatia autohtona cu privire la subiect iar apoi pentru a o stimula sa cumpere produsele autohtone.
Metoda aleasa de mine nu este neaparat cea mai fericita deoarece incalca drepturi de autor insa nu vad cum as putea altfel sa realizez asa ceva, in lipsa unor fonduri consistente. Munca mea si inca a catorva membri ai organizatiei consta in traducerea benzilor desenate americane in limba romana. Totul se desfasoara non profit.
Trebuie sa recunosc ca am fost mereu un fan al benzilor desenate insa de foarte multe ori acestea au aparut si s-au si stins inainte ca eu sa aflu de existenta lor.
Interesandu-ma acum mai indeaproape am dat peste revista Carusel. Din cate am inteles proiectul s-a stins. As fi foarte curios, deoarece in timp as dori sa investesc niste bani in BD-ul romanesc, din ce cauza s-a intamplat asta. Lipsa de fonduri? Lipsa de cumparatori? As fi recunoscator daca mi-ati intinde o mana de ajutor macar „logistic”. Simt ca ma misc in ape tulburi si caut o cale de a realiza ceva frumos si poate in timp profitabil.
Imi pare rau ca nu am reusit sa creez mai devreme un grup stabil de cititori BD ca sa pot salva Caruselul de la disparitie insa voi avea grija ca asta sa nu se mai intample. Cu toate ca momentan „fur” munca altora sunt de parere ca benzile desenate trebuiesc cumparate si sper ca prin munca mea de voluntariat sa inlesnesc intelegerea accestui fapt.

Va multumesc,
Tucan Teodor (CZR – Comix Zone Romania)