Răspunde la: Banda Desenata/Comics

#534
Sanki
Participant

Comics made in Romania
POVESTE CU GRAFICA SI SCHEME SIMPLE

de Toni Gherca
Nr. 5 / 2005 > Lifestyle > Cool Hunting

MARFA ROMANEASCA DE PRIMA MANA
In Romania, dupa 1990, au existat mai multe edituri care au incercat sa trezeasca interesul publicului in acest domeniu, dar fara prea mari rezultate. Pe piata romaneasca, titluri clasice ca Superman sau Spiderman au rezistat doar o luna sau doua, cel mai longeviv comicbook tradus in limba romana fiind Asterix, care a supravietuit 6 numere.

Hardcomics s-a nascut din intalnirea unor oameni talentati si cu multe idei, cu niste fani inraiti ai comics-urilor. Matei Branea, unul dintre principalii artizani ai fenomenului, ne lamureste: “ Scopul revistei Hardcomics este sa gaseasca artisti noi si sa arate lumii ce pot face acestia. Rezultatul final este un produs de calitate, original 100%, atat in concepte, cat si in executie.”

Pentru a lua nastere, Hardcomics s-a bazat pe sponsorizari din partea persoanelor care doresc sa vada cultura si arta dezvoltandu-se. Astfel, cu toate ca profitul este inexistent, la Hardcomics cenzura este minima, iar libertatea de exprimare maxima.

Chiar daca suntem departe de a spune ca exista o piata de comicbook-uri in Romania, lucrurile au inceput sa se miste si la noi, iar Hardcomics a dat startul. Acum exista mai multe reviste de benzi desenate : Ah Bd, Hard Cinema BD, Supereroi, Manga si Carusel. Aceasta din urma este publicat? de Sandu Florea, un artist roman care a lucrat si in S.U.A. pentru binecunoscuta companie Marvel, creatorii lui Spider-Man, X-men sau Captain America.

HARDCOMICS ramane evenimentul editorial cel mia important…
Urmeaza si mai hard!! Tare, ce mai! 😉
http://www.maximum-online.ro/revista/articol.php?id=20&maximum=2f27380346e0ce44ac0b229a61cc2976