Din nou despre Arhitectura si Banda Ddesenata:
Sunt anul 6-arhitectura si imi pregatesc lucrarea de disertatie. Ca subiect am ales benzile desenate si arhitectura. Pentru a-mi sprijini lucrarea m-am decis sa infiintez un forum unde sa postez raspunsurile primite de la arhitecti si pentru a incuraja discutiile pe aceasta tema cu toti cei interesati. Astept noi opinii aici sau pe forumul meu.
http://arhitectura-bd.forumulmeu.ro/…esenate-t2.htm
Arhitectura este explicata, identificata aproape integral prin reprezentare. Conceptul e prezentat printr-un elaborat colaj de tehnici: fotografia, expozitii, carti, filme, tv. De ce nu ar fi si arta secventiala un mijloc de exprimare? Este posibil ca benzile desenate sa fie un mijloc propice de a observa, discuta si proiecta arhitectura? Este posibil ca structura narativa specifica benzilor desenate sa ajute procesului arhitectural?
Exista o mare diferenta in a reprezenta cum arhitectura este construita si a reprezenta cum aceasta trebuie intrebuintata. De cele mai multe ori acest tip de prezentare este intruchipat printr-o perspectiva sau o serie de perspective. Aceasta ramane imaginea statica a unui produs ce urmeaza a fi realizat, folosita pentru a atrage publicul, beneficiarul. Reprezinta un moment perfect, completat de oamenii potriviti, purtand haine adecvate, ce se deplaseaza in directia corecta, soarele aflandu-se in unghiul perfect evidentiind in mod ideal texturile si tonurile materialelor. Reprezinta idealizarea proiectului inca nerealizat. Dar ce s-ar intampla daca am afla cum proiectul a ajuns in acest stadiu, cum fiecare “strat” a fost asezat pana la forma finala, iar oamenii ce populeaza randarile ar avea o poveste ce ajuta la descoperiea proiectului in sine?