Re: blogoreea si bedeaua

Acasă Discuții Studii Banda Desenata/Comics Re: blogoreea si bedeaua

#553
_Maxim
Participant

Si in Franta publicatiile pe hartie se alimenteaza cu traduceri si editii franceze a unor titluri agresiv targetate, gen Disney (Ana Munteana a ras tot!), Scublea-Dublea, Chestii-Socoteli…!

In privinta blogoreei si a renasterii virtuale a bedelei, ramasa intr-o stare embrionara fara soroc definit, eu consideram acolo ca avem de a face cu o OPERA INTERRUPTA.

Avantajul netului? FILTREAZA cat de cat ce ajunge pe hartie…

Cum ajung produsele „originale” pe piata? Ce s-a spus aici e corect, dar in conditiile de monopolizare, acestea au nevoie de o nisa la inceput, o targetare precisa si bine tintita printr-o pregatire a cititorilor vizati. Bedeaua este o arta noua (si a noua, na!) care ajunge la public prin mijlocirea tehnologiilor specifice, ca si filmul.
Or, succesul de piata depinde de aceasta tehnologie si de promovare, ceea ce implica investitie, cu atat mai mari cu cat ambitiile sunt mai mari. Si (ras)suflu! Iar rasuflul si banii inseamna…timp.

Initiativele nu lipsesc, dar sunt individuale si teribil de subiective (nerealiste si nerealizabile) si produsele finale sunt inevitabil cel mult mediocre.

Lucru cert, cu Bedeaua nu tragi „tunuri”. Din Bedea nu te imbogatesti, dar poti sa-i…imbogatesti pe altii
http://www.visualart.ro/forum/showthread.php?p=327143#post327143