Re: Carusel

#915
Anonymous
Participant

Bravo Dariz pt. intentia de sustinere financiara. Eu cred insa ca ai putea contribui financiar si la capitolul promovare. Ca si publicitatea costa.
Una-i s-o faci asa “clandestin”, multiplicand niste fluturasi cu fotocopiatorul si alta-i sa faci publicitate platita cu specialisti si oameni cu experienta.
Un prim castig ar fi ca toti iubitorii “consacrati” din Romania (ce se tot plimba pe forumuri de colo-colo) sa-si faca cat mai repede abonamente la revista pe cate luni ii va tine buzunarul, in functie de pretul final stabilit. Sigur, prima data ar trebui s-o vedem. Pt. un outsider e obligatoriu sa vada pe ce ar da banii anticipat, macar un nr. de proba. Se poate practica un nr. 0. Am vazut ca si la relansarea PIF-ului s-a facut asa. Nu ca n-as avea incredere in seriozitatea si profesionalismul lui Sandu Florea si a principalilor sai colaboratori din tara, Marian Mirescu si Dodo Nita 😉 . Si sper ca cei din redactie care se ocupa de difuzarea ei sa se gandeasca sa practice si macar o mica reducere (psihologica) pt. cei care si-ar face abonamente. Asa se practica in lumea civilizata.
Intre timp, lui Marian, mai ales, ii revine dificila sarcina de a-i scutura pe unii artisti din tanara generatie care au aratat ce pot pe visualart de ex., sa iasa la interval cu materiale publicabile, ca altfel sectiunea romaneasca va primi imediat porecla de “sectiune doar pt. nostalgici”.
De ex. seria manga de pe visualart, a lui Kaeru parca (?), arata a fi publicabila daca cineva il convinge pe autor sa permita un pic de ajustarea a textului. La fel si seria heroic-fantasy Slade a lui Avatar, la care lipseste un colorist bun sau un inker dibaci care sa mai puna niste umbre pe-acolo, sa-i de ceva volum si perspectiva. Nu inteleg de ce nu si Automatik a lui Eric, ca nu mai trebuie facut nimic la ea? Sau Pseudo a lui Adrian Barbu? La sectiunea de stripuri cu siguranta ne salveaza Corto. Poate si Dominus si Spoitoru, dupa ce ies cu bine din sesiune. Si multi altii fata de care imi cer scuze ca nu i-am numit aici.
Hai Maxim, da cu biciu-n astia lenesi si convinge-i pe nehotarati! :mrgreen:
Lasand gluma la o parte, cred ca principala problema a revistei, dincolo de primul nr. e ca nu a scos pe piata o Invitatie Oficiala (din partea creatorului ei, Sandu Florea, de ex.) in care sa fie stipulate conditiile de colaborare (de principiu dar si tehnice) propuse: frecventa de aparitie propusa (prima provocare), exigente redactionale vis-a-vis de materialele propuse, drepturi si obligatii ale partilor implicate in colaborare etc. Poate apare o asmenea propunere oficiala in primul numar. Nu e suficient pe forumuri, ca aici toata lumea poate posta orice (in limitele bunului simt).
Parerea mea,
Rork