Re: Comic-Con – corespondenta New York

#1826
_Maxim
Participant

Sandu Florea:

La New York au loc conventii la fiecare 2-3 luni dar ele sunt mai mici. In primii ani ma duceam la toate dar acum nu mai reprezinta ceva nou pentru mine.
Singura ratiune de a participa este posibilitatea de a vinde plansele originale returnate de Marvel, DC, Chaos si Dark Horse dealungul anilor si eventual contactul cu noi editori (foarte important pentru artisti aspiranti care nu au de lucru).
Altfel este foarte obositor deoarece esti bombardat timp de 6-8 ore cu cereri de autografe, negocieri de preturi la plansele originale, discutiii cu fanii si revizuirea unor portfolii ale tinerilor aspiranti la gloria de artisti consacrati.
Acest lucru este greu de imaginat in Romania dar acest contact cu CEL PUTIN cateva sute de persoane necunoscute intr-o limba straina intr-un timp atat de scurt este un drenaj de energie foarte greu de suportat mai ales ca restul anului stai acasa confortabil si nu vezi pe nimeni necunoscut decat cand iesi la plimbare.
La toate astea se adauga imensitatea salilor de expozitii pline ochi cu mii de produse de toate genurile (comicsuri noi si vechi, figurine, jocuri etc) si practic zeci de mii de vizitatori frecandu-se unul de altul ingramadindu-se in jurul artistilor de renume pentru obtinerea unui autograf, sau cascand gura la noile jocuri electronice sau la noile filme de desene animate, contribuind din plin la cacofonia generala.
Cand ma plimbam si eu printre nesfarsitele siruri de standuri in cautarea lui Xmoor Studios in spatele meu era o familie sot, sotie si doi copii care comentau ceea ce vedeau. „This place is a Zoo!” zicea capul familiei intarindu-mi convingerea ca nu eram singurul care avea aceasi impresie despre acest eveniment memorabil.

(New York, February 26, 2006)

Pe Robert Garret de la Xmoor l-am gasit pe lista in spatiul AA70!
Asteptam vesti si de la el, prin Victor Drujiniu, colaboratorul lui din Romania, cu care a realizat proiectul RUSH, prezentat la Conventie!

invitati au fost:
Neal Adams
Brian Michael Bendis
Jim Lee
Todd McFarlane
Brad Meltzer
Joe Quesada
Kevin Smith
Jim Steranko

Daniel Acuna, Jake Allen, Greg Ayres, Brian Azzarello, Ramón F. Bachs, BIT, Mark Bagely, Al Barrionuevo, Greg Capullo, Jerry Carr, Frank Cho, Chris Claremont, Olivier Coipel , Roman Dirge, David Finch, Keith Giffen, Basil Gogos, Karen Lynn Gorney, Allan Gross, Scott Hanna, Dean Haspiel, Bryan Hitch, Mari Iijima, Klaus Janson, Phil Jimenez, J.G. Jones, Milla Jovovich, KANE, Sook Kim, Neil Kleid, Adam Kubert, Andy Kubert, Jose Luis Garcia Lopez, Don McGregor, Stephanie McMillan, Steve McNiven, Youka Nitta, Michael Avon Oeming, Tom Palmer, Jeff Parker, Stefan Petrucha, Eric Powell, Ted Rall, Tom Raney, Aaron Reiner, Aaron Reiner, Alex Robinson, John Romita, Sr, Douglas Rushkoff, Jesus Saiz, J.J. Sedelmaier, Bill Sienkiewicz, Michael I. Silberkleit, Joe Simon, J. David Spurlock, Arthur Suydam, Neil Swaab, Brian K. Vaughan, Brian Wood…