Re: Comme on les aime!

Acasă Discuții Diverse SCIENCE FICTION Re: Comme on les aime!

#3363
_Maxim
Participant

Cadou de Sarbatori, cateva pagini din:
URBAN: 1. Les regles du jeu, Futuropolis, de Luc Brunschwig si Roberto Ricci, aparut: 15.09.2011

Zacchary Buzz isi paraseste familia si ferma pentru a merge la Monplaisir, o metropola dedicata vacantelor, jocurilor, placerilor… Avand ca model pe Overtime, cel mai mare justitiar al tuturor timpurilor, viseaza sa intre in cea mai buna politie din lume: Interceptorii Urbani.

Monplaisir este o societate hipercontrolata, condusa de un omnipotentul Springy Fool. Dotat cu camere si ecrane uriase, tot orasul poate urmari cele mai mici gesturi ale locuitorilor. Monplaisir este deasemenea sub controlul lui A.L.I.C.E., un sistem automatizat compus din roboti curatatori care vaneaza hoti prin mijloace poate exagerate… Acest sistem permite politistilor sa se ocupe de adevaratele crime, caci dincolo de festivitati si distractie se afla corpurile mutilate ale mai multor tinere. Devenit prea jenant, anchetatorul principal este ucis de Antiochus Ebrahimi si preia ancheta cel mai bun Urban Interceptor: Isham El Ghellab, care va fi urmarita sub forma de joc televizat: spectatorii pot face pariuri pe moartea unuia din protagonisti.
Zach, care visa sa faca dreptate, descopera ca totul nu este altceva decat violenta si sinism si ca lumea magica a lui Monplaisir este foarte brutala…

http://www.bdgest.com/preview-944-BD-urban-les-regles-du-jeu.html