Re: Cristian despre Sorin

#3338
_Maxim
Participant

Suplimentul de cultura nr.94, 16-22 septembrie 2006

„Din punct de vedere sentimental, lucrurile sunt ireparabile. Sorin Antohi nu mi-a dat nici macar un telefon nici inainte si nici macar dupa ce am aflat din presa. Deci ceea ce ar fi trebuit sa aud de la el am auzit din presa… Desi eu stiam de vreo luna. Din punct de vedere general… moral…este teribil ceea ce a facut Sorin Antohi. El a umblat cu o incarcatura de dinamita, ca acei kamikaze, ca acei teroristi care intra prin teatre si autobuze ani de zile si a detonat-o acum, lovind in intreaga clasa intelectuala din România. Va intrebati de ce Gigi Becali are succesul pe care-l are?
Pentru ca dupa cazurile Mona Musca, Sorin Antohi si cine mai urmeaza – si mai urmeaza! – clasa intelectuala ajunge sa fie asociata cu fatarnicia, duplicitatea, cu minciuna. Or, va rog sa observati un lucru la Gigi Becali. El este violent, obscen, brutal, primitiv, incult. Dar nu minte! M-am uitat cu atentie. Cind nu-i convine ceva o mai intoarce, dar nu spune ca albul este negru. In vreme ce acesti oameni la care poporul se uita cu admiratie sint asociati acum cu minciuna.
Si tocmai frumusetea vorbelor lor este asociata cu gaunosenia minciunii. De asemenea, domnul Becali n-are nici o problema cu Securitatea… Pentru ca este machidon, vine din zona legionarismului. Intelighentia româneasca o are si o s-o aiba intr-o proportie si mai mare din cite aud. Or, acest lucru produce inca un faliment al ideii morale in România. Si-atunci cum sa te miri ca vine Gigi Becali?“