Re: de 11 septembrie, de la NY

Acasă Discuții Autori Sandu Florea Re: de 11 septembrie, de la NY

#1883
_Maxim
Participant

Fiindca evenimentul BD cel mai recent si apropiat a fost vizita lui Robert Crumb si Gilbert Shelton la Belgrad, am vrut sa stiu si de la Sandu pozitia si parerea lui despre doi autori BD atat de diferiti. De el, nu intre ei, acestia fiind creatori de Underground, chiar printre creatorii Underground-ului american.
Cum Sandu are placerea de a vorbi cu noi despre ce se intampla acolo cu el si cu altii si despre vestile pe care le primeste de la noi din tara, ne-a spus si de aceasta data lucruri interesante… de la fata locului:

„Nu m-a preocupat underground comics in general deoarece am fost prea ocupat cu main stream comics (supereroi, etc).
Adevarul este ca nu le poti face pe toate si schimbarile in industria de comics sunt asa de accelerate incat foarte greu poti tine pasul cu ele.

In cariera mea de pana acum au fost 3 schimbari majore (aproximativ la 5-6 ani), iar acum asistam la o alta care va schimba fata industriei in cativa ani.
E vorba de digital comics. (Internet, IPad, IPhone, etc.)
Multe companii mai mici (Dark Horse) au inceput sa reduca personalul neesential deoarece tirajele au inceput sa scada. Acelasi fenomen se produce la ziare, reviste, carti, si industria de muzica (CD, DVD). Probabil vor urma Marvel si DC.

Desi inca mai am de lucru la DC (am iesit la pensie in iulie a.c.) schimbarile din industrie nu ma mai afecteaza prea tare. Dar pentru cei tineri la inceputul carierei va fi o perioada mai dificila.”

Spor la lucru!