Re: de la corespondentii “Carusel”

#1251
_Maxim
Participant

Claudiu Tanaselia
Ma bucur nespus pentru noul numar Carusel. Numarul crescut de pagini a fost un motiv de bucurie, asta pe langa raspunsul pe care mi l-ati dat in paginile revistei, la primul meu mail catre voi, redactie a noului Carusel.
La chioscul de ziare din Arad, de unde am cumparat revista, am avut un foarte placut dialog cu vanzatoarea (o doamna in jurul varstei de 35-45 de ani): “-Nu va suparati, pentru cine cumparati revista?
– Pentru mine, ii raspund deloc jenat.
– Si cum se procedeaza? (ulterior mi-am dat seama ca doamna credea, probabil, este vorba despre o carte de colorat). I-am povestit atunci despre vechiul carusel, despre fenomenul BD care in tarile vestice este la rang de arta, despre faptul ca nu este o revista (numai) pentru copii. Interesant dialog.

Dupa cum spueam atunci, iata, timpul a filtrat publicatiile BD de la noi: Spiderman s-a impotmolit dupa doua numere, iar de numarul 9 din
SuperEroi, nici o veste (desi promiteau un nou crossover incitant, Superman vs. Terminator). Despre acestia din urma, am dorit sa imi fac
abonament, dar am renuntat cand colegul de camera mi-a spus ca adresa
redactiei e la el in bloc (!), in Bacau. Iar la apartamentul cu pricina nu locuia decat o biata batranica care nu avea nici o legatura cu SuperEroi. Probabil aceasta publicatie e victima unor inginerii financiare dubioase.
Noul numar Carusel e asa cum ma asteptam: la fel de bun ca primul.
Ideea unei rubrici cu stiri BD e foarte buna, desi la fel de utila ar fi o rubrica de genul: BD pe Web, cu site-uri de stiri din domeniu, BD-uri gratis (sau nu), etc.
Intr-un fel, acest Carusel este un amestec placut de vechiul Carusel
si Quadrat, o revista care desi a avut doar doua numere, m-a incantat
peste masura.
Depsre pretul revistei, il consider decent, desi sincer sa fiu, as plati chiar dublu daca asta ar insemna calitate grafica sporita si un numar mai mare de pagini. Asta in conditiile in care revista apare o data la doua-trei luni. Daca va ganditi la o publicatie lunara, atunci probabil pretul ar fi bine sa ramana sub 10 RON.
Sunteti pe drumul cel bun, sper, sper din tot sufletul sa adunati cat mai multe numere!