Re: debilo gallico

#1455
Cristina
Participant

Evenimentul BD numarul 1,saptamina asta, in zona euro-galo-alpina, a fost lansarea ultimului album din seria Asterix et Obélix „Le ciel lui tombe sur la tete” semnat doar Uderzo de data asta.
Pe Toutatis, cum sa nu ma duc si eu sa vad cum arata!Ergo, m-am infiintat la librarie, cred ca in 20 de minute l-am si terminat.Lectura usoara, placuta, fara prea multe striatii.
O minge de foc aterizeaza si o creatura simpatica cu alura de animaniac debarca, se numeste TADSYLWIEN si vine de pe planeta TADSYLVINE, la sfirsitul albumului citind dedicatia aflam ca numele dragalasului extraterestru violet este o anagrama(sau un verlan!mai intortocheat) dupa numele lui Walt Disney) Mai apar si o armata de superclone a la maniere de Superman, niste insecte cam rele de gura si rosii-metalizate, si o masinarie-robot gen Macron, pe fundalul cimpiilor galice. Se isca un mini-razbel.Ploua cu interjectii si cu potiuni.Si da-i si da-i mai ceva ca in plan 9 from outter-space, cu ceva pixeli in plus. Pe Jupiter, pina si Asterix si Obelix trebuie sa tina pasul cu schimbarea, si mondializarea incepe si ea sa miroasa a hot-dog sau chien chaud, dupa cum le introduce TADSY galezilor delicatesa venita de pe planeta lui.
Pax aeternam si fine felix gloriosa, yada, yada, yada. Enfin, cezarian zic, de gustibus.
Si pentru ca tot am dat o raita prin librarii iata ce-am mai vazut:
Little Nemo: Un siecle de reves, un album de colectie reunind desene si documente rare de Winsor McCay dar si contributii semnate David B, Matotti, Moebius, Schuiten,Spiegelman…mai mult decit oniric, e ceva gen cartea de pe noptiera.
Si doua carti de tehnica, ma gindesc ca nu strica, par serios facute.
Chris Patmore, Inventez vos personnages, nu stiu titlul original si Glenn Fabry, care lucreaza la DC, Anatomy for Fantasy Artists si Muscles in Motion:Figure Drawing for the Comic Book Artist
dixit