Re: Don’t worry, there’s no marketing!

#5548
_Maxim
Participant

Sa continuam TERAPIA.
Mai intai, socuri:
Banda desenata impresioneaza placut printr-o poveste insirata-n imagini desenate si cuvinte scrise, asa cum iaste muzica aceea care ne gaghila in modu placutu urechile. “PLACUT” se refera la ESTETICA produsului artistic, fie el perceput inca a fi mai impur, asa cum se intampla cu bedeaua noastra*

1. Astfel, poate fi una a suprafrumusetii nevii, a in-altarii sufocante, a in-constructiei impresionante, a sublimului, hybris! desavarsire!

2. La fel, poate sa fie si o estetica a uratului, a strambului, a distorsionarii expresive, terapeutica! catartica! a grotescului, a de-caderii, a morbidului, a de-constructiei! ravasire!

Sunt doua categorii estetice, care pot fi delegitimate prin nestapanire a mijloacelor si descumpanire a conceptiei, din nepricepere**.
Unora le place mai mult “ce-i dragut”, altora mai mult “ce-i misto” 😀

GUSTURILE nu intra in discutie, pana cand ele se baga in discutie, in necunoasterea terminologiilor, ignorarea principiilor, cu nestapanirea limbii.

1. O lucrare poate avea parte de laude constructive si autorul sa se bucure de ele. Vi se pare pleonastica exprimarea? Reformulez: O lucrare poate avea parte de opinii constructive, iar autorul sa se bucure de ele. Vi se pare mai putin pleonastic sau deloc?

Desformulam:
2. O lucrare poate avea parte de critici distructive si autorul sa se intristeze. Tot pleonastic? Rasformulam: O lucrare poate avea parte de critici distructive si autorul sa se bucure. Vi se pare ilogic? Mi-ar parea bine pentru voi daca nu vi s-ar parea ilogic – cu precadere pentru autor.

Ce construieste o lauda?** Ce distruge o critica**?

N.B. Nestiinta nu e Arta***

_________________________________
* a tuturor, in general, generic, da?
** trufie, false valori
*** in oglinda