Re: ESTE!!

#1150
_Maxim
Participant

Da, a aparut!

Am primit mesaje si pe carusel@gmail.
Adrian:
“Multumiri! Revista este excelenta!”

“Am 23 de ani, cam mult pentru un cititor de benzi desenate, dar sunt web designer si ma intereseaza unele aspecte legate de design care nu pot fi observate altundeva (uneori un banner este echivalentul catorva desene). Prin 1990-1991 am cumparat CARUSEL, RIO BRAVO, PROTEUS. Nu stiu daca le mai am ca a trecut mult timp. Ar fi foarte fain daca ati reedita sub forma de album 96/128/160 de pagini (cate este nevoie) RIO BRAVO, IN MEXICUL SALBATIC si PROTEUS, dar color, daca se poate. Ati putea edita in 2-3 albume RIO BRAVO si sa adunati toate din Proteus intr-un album. Eu am cumparat vreo 4 numere din Proteus, cred, dar pe coperta scria de mai multe serii. Au fost desenate? Daca da, le vom vedea vreodata? Oricum inainte de FRANK HERBERT, ASIMOV, TOLKIEN, STEPHEN KING, COELHO, DOSTOIEVSKI, HESSE si alti autori am citit multe benzi desenate. Au fost excelente pentru anii copilariei. Am citit si cartile lui Nicolae Franculescu (RIO BRAVO si IN MEXICUL SALBATIC) si VENINUL SCORPIONULUI de WILLIAMS K. SCOTT(asta era vreun pseudonim de*al lui Franculescu? sunt tot personajele din RIO BRAVO).
Tot prin 1990-1991 cand treceam prin Bucuresti (acum stau in Medias si Sibiu) se gaseau albume MARVEL/DC COMICS in franceza cu CONAN, LES DEFENSEURS, SURFERO D’ARGENT, LEAGUE OF HEROES(nu mai shtiu titlul exact ca le-am dat unui var mai mic, dar asta era ceva cu Batman, Superman,…si altii). Tin minte chiar ca am avut si o revista de cateva pagini ANDROID (supliment ANTICIPATIA). In Proteus a mai fost un serial cu un Samurai, ce s-a intamplat cu el?

Nu exista un public prea mare pentru BD, dar publicul trebuie cultivat. Putina reclama nu strica. Eventual ar ajuta ceva pentru Pro Cinema (cand dau Batman), Pro TV, Antena (in week-end) si reclama pe CARTOON/FOX/NATIONAL GEOGRAPHIC/DISCOVERY(ca sa ajunga la copii si la parinti / nu stiu daca pe NG sau Discovery vor accepta, dar merita incercat). Oricum ar trebui sa ajunga reclama si numai pe primele
posturi.
Nu ma mai uit la televizor decat uneori la filme sau pe SCIENCE, TRAVEL, HBO, MTV HITS / MTV BASE / MTV 2 asa ca nu o sa le vad (nu am mai mult de 5-6 ore de vizionat TV pe saptamana).

Sper sa vad si eu in romana cele mai frumoase mini-serii cu Batman: THE DARK KNIGHT, THE CULT, THE DARK KNIGHT RETURNS, ARKHAM ASYLUM, BATMAN: YEAR ONE.

ALIENS si CONAN sunt OK, dar pentru publicul matur nu sunt la fel de interesante ca serialele mentionate cu BATMAN. Pe cand SIN CITY si alte opere de FRANK MILLER sau chiar SILVER SURFER?

Felicitari! Este poate cel mai frumos cadou de Pasti!

Sper sa mai gasesc niste numere sa dau cadou la verii mai mici care nu au avut de unde sa guste asa ceva. Poate se vor transforma in clienti fideli. (Eu voi cumpara doar in masura in care gasesc ce ma intereseaza, oricum cu siguranta as cumpara albumele RIO BRAVO si PROTEUS color in mai multe exemplare, dar si mini-seriile clasice de Frank Miller, daca le-ati edita).

Eventual, peste cateva luni, daca treaba merge bine va ganditi si la o solutie pt publicul matur.
Eventual o revista de benzi desenate pentru publicul de 15 – 30 de ani.

Daca doresc sa scriu scenarii de benzi desenate ce trebuie sa fac? Sa le scriu ca pe un scenariu de film? Sau exista un format special pentru scenariile de benzi desenate?

Sper sa luati in considerare sfaturile mele si sa atingeti cel putin cateva mii de numere!
(Pentru inceput sper ca veti depasi macar de 10 ori cele 11 numere din prima serie!)”

Sa urmarim pe unde “apare” si cum! Revin si eu cu amanunte.
1. Difuzorul este HIPARION.

400 dpi e mult, cred. I-am spus lui Sandu. La Marvel se lucreaza numia la 400 dpi (CMYK, evident).

http://www.computergames.ro/forum/showthread.php?t=116912