Re: Il y a des jours ou on a envie de hurler METAL !!

#1463
Cristina
Participant

Mai nou Le Chat nu face nimic in magazine. Sta pe ambalajele unor delicaseturi de patiserie, numite “langues de chat”-limbi de pisica, acoperite de ciocolata belgiana. Pe limba pisiceasca, meow, meow, delicios. Dintre toate produsele asociate marketate, mi se pare ideea cea mai fina.

Dar, traiasca, CANAL++++, caci aseara Frederic Beigbeder, ex-copywriter/reconvertit anti-publicitar, scriitor de succes, si cronicar recurent pentru diverse private, avea in mina Metal Hurlant 1975-1987 La machine a rever. Antologie-album, enciclopedie-hard a anilor MH.
Masina de visuri, a visarii, a mirarii, a arogantei, magazinul subversiv francez prin excelenta. O intilnire exploziva intre Moebius, Druillet si doi editori-manageri,revista care in 12 ani a dat coperte extraordinare, de talia Madului si care l-a descoperit pe Bilal, aceasta aventura extaordinara a bd-ului devenit adult, intens, catatonic, est reunit intr-un album care apare azi la Denoel Graphic. Comentariile sunt de prisos. Este o compilatie tare ca fierul iute ca otelul a unor ani pe care chiar daca nu pot sa mi-i revendic, constitue era primii trezirii la o alta realitate. O alta forma de vis, complet destructurata si cu impact, culoare si grandoare, zgomot si furie. O revista care era firul rosu intre Bukowski, Moebius, Jodorowski, The Sex Pistols si Blondie.

Hard-boiled chick