Re: LIKE-ul pavlovian

#5549
_Maxim
Participant

TDB, intr-un top revistacomics.ro, este pe locul trei dupa Great Snake, o revista care apare online.
Primul meu gand a fost ca ambele publicatii au grupuri de fani foarte activi.
De ce TDB, o revista consistenta care publica numai benzi desenate si texte despre BD si este disponibila (unei aprecieri, placeri si judecari depline) pe hartie la un pret rezonabil, in limba romana, cu program editorial si ideologic curajos pentru ca serios si explicit*… a obtinut 15% de la sufragii su sufragete, fata de 25% obtinute de revista disponibila de tras pe scroll si de impins pe touch-screen online Great Snake, in engleza de la titlu pana la urma, eterogena, “adult” sophisticated hip-geek oriented, un off-offspring** de Aoleu si DoR?

In TDB imaginea este privilegiata, iar textul lasat singur sa se descurce, in fonturi default, cu semnificatele, iar in GREAT SNAKE, semnficatul este lasat in grija englezei limbi, internet oblige! Astfel, in ambele cazuri, LITERA (in inserturi auctoriale sau rasuflari de aburi semnficativi) este privata de Valente grafice si expresive.

De ce TDB nu rupe gura targului***? Pentru ca targovetii reactioneaza pavlovian cu Like-uri la vitrine.
De ce in acelasi top, SEFEU, cu “colosale” ultra-meta-patafizice producte ideografice si literaLe, n-are decat 2%? Pentru ca la ele casti ochii si mintea, nu gura****. Like-ul e inclus. Il gasesti sau nu.

Pe primul loc in top este revista HAC cu 32%


*atat de explicit incat cred ca nedumereste
**gen
***urbana
**** cascatul, alt reflex contagios (empatie care scade cu maturizarea, se pare)