Re: MARATONUL CU STAFETA

Acasă Discuții Evenimente Salonul European de Banda Desenata Re: MARATONUL CU STAFETA

#4878
_Maxim_Maxim
Participant

Se mai incheie o saptamana si evenenimentele se succed. Astazi, de exemplu este o arthuriana „masa rotunda” despre Banda Desenata romaneasca in context European. Sper sa se prezinte macar o parte din „cavalerii” din Bucuresti. Pentru ceilalti, „naveta” se impune si… este imposibila pentru cei mai multi.

Si astfel mega-salonul, European prin lucrarile prezentate si autori razletiti pe parcursul unei luni, paradoxal, devine unul local, chiar daca locul este unul „central” (alt paradox), in capitala tarii.
(mai devreme fuse unul international… constantean, judecand asijderea)

Este un salon de tip nou, de stransura, un maraton cu stafeta… Alt paradox!
Salonul obisnuit, cel clasicizat, este compact, este unul de impact! Este o pulsatie, este un ACT! El provoaca publicul si-l farmeca si-l lasa PAF!

Salonul de week-end este o scurta aventura, o abandonare placerilor ascunse in restul anului (sau INTRE saloane), o escapada!
Trei zile in gasca!

Mda, unii ar spune mai scurt: „inflatie de saloane”, „manifestari BD fara BD!… De fapt, au si spus-o.
Altii, straini, sunt impresionati de amploarea evenimentului.

Imaginea ne-am mai spalat-o, lucru cert. E bine asa. Dar sa nu ne amagim noi insine…
Personal, raman cu cel mai bun lucru de la SEBD: „Istoria BD Romanesti” si cu cel mai frumos moment, intalnirea cu Sandu, Sorin, Adrian, Tudor, Valentin, Valentin, Bogdan si Bogdan, Viorel, Alex, Catalin, Xenia, Andi, Dragos, Puiu, Alex, Octav, Xenia, Daniel…

Contextul european in care suntem cu tara cu tot este unul binefacator si inca binevoitor. Mai greu ne e in contextul romanesc.

Functia creeaza organul!
Cortina nu face spectacolul
si tot asa

😆

„I saw pics from Bucharest Comics Fest and I have to say the whole thing looks very civilized and cultural.”