Re: Mihai Ionut Grajdeanu

Acasă Discuții Diverse FITI IN CARTI! Re: Mihai Ionut Grajdeanu

#1657
_Maxim_Maxim
Participant

Mihai Ionut Grajdeanu in „DUPA GRATII”, care este, cum spune el insusi „banda desenta educativa pentru detinutii din penitenciarele din Romania”, printr-un grafism compromis intre cautarile sale artistice si nevoia de claritate narativa, da la termen o lucrare care, presupun, isi atinge scopul.

Apelul celor care au finantat proiectul nu a fost suficient de atractiv pentru autorii nostri de BD care, in mare masura, viseaza la cai verzi pe 3D 😆 …din pacate 🙁

Mihai se mai deosebeste de „perfectionistii” sterili si prin faptul ca nu este… unul dintre ei 😀 dar si lucreaza in echipa, dupa scenarii originale, ca in „Ciutanul”… pe care inca nu l-am citit, sau dupa adapatari ale unor texte literare clasice, cum ar fi „La Tiganci” de Mircea Eliade, care mi-a facut pofta sa-l recitesc…

Stiind „cautarile” lui de care pomeneam, printre care mai vechi proiecte „personale” de BD, ma astept la o evolutie foarte interesanta.

NB: Spiritul critic nu se dilueaza in formule de genul „Desenati orice, numai desenati” – aceasta, de pilda, avand rostul ei, orice s-ar zice. Parafrazez mai departe si zic „Fiti in carti!” tocmai pentru dezvoltarea unui spirit critic aplicat. Pe de o parte, critica nu exista fara obiectul ei, publicatia, iar in aceasta lipsa creatorul, fara expunere, nu exista. In BD, este absurd sa nu fii in carti sau in fata lor 8)