Re: MIT SAU VIS!?

Acasă Discuții Diverse PAGINI INGALBENITE Re: MIT SAU VIS!?

#4680
_Maxim_Maxim
Participant

Venisem la Inspectoratul pentru cultură pentru a-i propune domnului Marinescu să preia instituţia sa editarea revistei Orion. Chiar dacă nu ne făceam iluzii… [si nici griji despre „efemerul”* copyright] (…)

Publicaţia se numea Constelaţia Orion („magazin al imaginaţiei”) pentru a evita orice neplăceri cu Dragoş Vasilescu [iata si ingineria!], dar continua în mod vizibil tradiţia primei serii [sic], cea din 1988-1989, păstrînd formatul A3 şi o parte dintre colaboratori [sic, sic!]**.

În cele 12 pagini ale revistei se puteau citi următoarele materiale:
– Proze SF…(…)
– Benzi desenate: Orfeu (două planşe format A3 desenate de Viorel Pîrligras în 1994)…(…) şi extrase din BD-urile lui Cristian Loghin, Florin Nicolae Radu şi Liviu Cornel Dăescu. Primii doi vor face carieră în BD în anii următori, iar Loghin este stabilit de mai mulţi ani în Polonia, unde lucrează ca art director la o firmă de publicitate [!]***.

Ca un adevărat pifofil [si PAF!], Viorel Pîrligras a conceput pentru acest număr şi un gadget, suplimentul „Bedefic”, o broşură A5 conţinînd celebra invenţie pîrligrasiană****, combinaţia dintre proză şi benzi desenate. Bedeficul…(…)
Nu ştiu cum s-a difuzat revista, nu ştiu dacă s-a vîndut [si TROSC!]. Speranţa noastră era să scoatem măcar un număr pe an [ZBANG!], în asociere cu Inspectoratul pentru cultură. Din păcate politica a ruinat speranţele noastre [HUOOO], alegerile din 2000 au schimbat conducerea politică a judeţului, inclusiv directorul Inspectoratului.
Aceasta a fost ultima răsuflare a revistei Orion [ultime rasuflari au mai fost, iar asta este o rasuflatura de inginerie frankensteiniana] şi sfîrşitul unui mit*****.
Dar ştiți cum se spune, să nu spui niciodată „niciodată”. Pentru că, aşa cum scria şi Viorel în editorialul său, „Nu disperaţi, visele nu mor niciodată!”.

Ele mor cand sunt cand sunt expulzate in realitate.
Forced into reality.
Keep dreaming!

http://revista-galileo.ro/paradoxurile-unui-mit-orion-sfirsit-de-capitol-9.html

*QUOTE: titlu aflat în proprietatea efemerului său „grup de presă” http://revista-galileo.ro/paradoxurile-unui-mit-orion-versus-orion-7.html
** D.Vasilescu era un fel de Mititelu de-acum de la Universitatea Craiova! :mrgreen:
***din Orion, la Cracovia
**** …Nimic! Daca e celebra, stie toata lumea, chiar dinainte de a fi inventia lui Viorel 😈
***** Auto-alintarea genereaza non-sensuri.