Re: Pareri culese de pe alte forumuri

#980
_Maxim
Participant

Ce se mai discuta:

Nu-s sigur ca n-o sa mearga, is doar pesimist. Drept sa fiu nu stiu de ce, poate ca n-am vazut inca o revista BD care sa reziste mai mult pe piata.

Nici macar Micky Mouse nu merge bine, pe la inceputul anilor ’90 aparea lunar (o luam pt ai mici) si se scumpea tot lunar dar peste inflatie
Doua incercari de Pif (’92 si ’97) una de Rahan (2003) si nu s-a ales nimic desi au fost cautate, n-au stat mult in rafturi. Al 2-lea Pif e drept o avut si ghinion cu caderea leului din ’97, dar era oricum destul de subtire si la propriu si la figurat, exceptand paginile cu Achile Talon si Hercule.

O alta problema mare ii distributia, poti gasi BD-uri sau reviste interesante dar necomerciale doar in orasele mari.

Probleme sunt si cu banii, nu ma refer la saracii saraci, ei oricum n-ar cumpara asa ceva, ci la oamenii obisnuiti care trebuie sa socoteasca fiecare leu. Salariile obisnuite nu ajung si atunci fiecare trebuie sa ne mai gasim cate ceva.

Pretul am inteles ca va fi pe la 80 .. 100 mii, cam tot atata-s si alte reviste, dar mai au cate un „gadget”, un cd, un supliment, ceva p’acolo.
Nu-i scump, probabil abia acopera costurile, dar ca s-o cumpere omu’ trebuie sa-l atraga cu ceva aparte, sa stie s-o caute si luna viitoare, insa coperta nu-mi sugereaza asa ceva, desi desenul in sine ii foarte reusit.

Inauntru nu stiu ce va fi, sper sa nu fie prea „savant”, pentru ca atunci publicul va fi restrans. Aceeasi problema ca pentru un film de autor si unul destinat publicului larg (nu ma refer la ineptiile comerciale facute pe banda rulanta).

–-

Mai spune-i sa incerce in viitor sa axeze revista pe un personaj principal, asa cum e Pif, MM, Tintin etc.
Pe abonamente sa nu se prea bazeze, e greu sa scoti peste 1 milion o data, cand salarul mediu (net) e vreo 7 si la primavara se anunta iara scumpiri (gaz, curent, benzina).

Mai spune-i ca vreau sa cumpar revista, insa vreau s-o gasesc la chiosc in orasul meu, nu sa merg in altul pentru asta. Si mai vreau sa stiu dinainte cand o sa apara, in fiecare luna in aceiasi zi.

Fain ar fi daca ar gasi si o varianta sa bage un CD inauntru cu ceva (animatii, texte despre BD, autori etc), suplimentele „se poarta” zilele astea.