Re: PRO-MISIUNE jurnal de lecturi alcatuit de Györfi-Deák György

#900
_Maxim
Participant

REAPARE CARUSEL – REVISTA ROMANEASCA DE BENZI DESENATE

(Sandu Florea) Iata o veste care ar trebui sa bucure pe amatorii SF si BD din tara. Inca din august trecut am inceput pregatirea lansarii unei reviste de BD care va contine seriale copyright straine si romanesti cu subiecte SF, heroic fantasy, horror, drama si adventure. Pe langa seriale vor fi un numar de pagini de critica BD, comics news, interviuri, prezentari etc.

Revista Carusel va avea 96 pagini (32 color si 64 alb negru) si va fi pentru inceput trimestriala. Pretul nu este inca stabilit dar sper sa nu depaseasca 60-70.000 lei. Am cumparat doua seriale straine cu personaje celebre care n-au mai fost publicate in tara, am gasit deja o tipografie si un difuzor national si primul numar este prevazut sa apara in martie-apriliie sau poate chiar mai devreme.

Revista este dedicata promovarii BD romanesti de toate genurile si va consttui o tribuna pentru toti desenatorii si scenaristii din Romania. Formula cu material copyright strain si material romanesc am ales-o deoarece in felul acesta revista nu depinde de productia romaneasca care este aproape inexistenta si ne putem permite luxul sa asteptam creatia unor lucrari originale de calitate.
Redactorii sectiunii romanesti vor fi Marian Mirescu si Dodo Nita.

CARUSEL SE INVARTE DIN NOU

(Marian Mirescu) Carusel a inceput sa apara in 90 si a durat pana in 91, cand Sandu Florea a emigrat in America. Acum, impreuna am reusit sa o punem din nou la cale. Va fi o revista “adevarata” de BD, cu multe lucrari americane in primul numar, dar si cu o sectiune romaneasca – de fapt selectii din “AH, BD!” Daca doritzi sa aflatzi mai multe, vizitatzi:
http://red1.dap.ro/forum/viewtopic.php?p=106#106

20 ianuarie 2004

Arhive ale insemnarilor mai vechi pot fi regasite la adresele:
http://proscris.web1000.com/barfesf/absf.htm