Re: “Produce of France” avec l’accent

#1457
Cristina
Participant

Iata cam care au fost titlurile comentariilor pe seama ultimului Asterix
Asterix Intergalactix
Cerul cade peste Asterix
Asterix isi dezamageste fanii.
Potiunea isi pierde toata magia.

Se pare ca singuratatea nu-i prieste lui Uderzo.A fost criticata cliseistica scenariului, personajele gen-manga, aparitiile mondializante. Aseara la o emisiune pe France 2, un comentator vorbea chiar de album-suicid, memorabilitatea acestui album constind in faptul ca e ultimul, cintecul de lebada al bardului….

Uderzo insusi nu doreste ca opera sa-i supravietuiasca.

Bon, moi, franchement nu am degustat niciodata acest grand cru, pentru mine e ca un fel de Merlot, in comparatie cu Pinot-uri, Chardonnay-uri si alte fineturi and I’m NOT drinking any fucking Merlot(Sideways- Miles). Nu sunt nostalgica, pur si simplu, ca me passe par dessus la tete

Pentru Goscinny, pastrez un coltisor din cind in cind, citind Les Aventures de petit Nicolas, un bijou-joujou al literaturii pentru piticoti, napirstoci, zgimboi si alti hiperactivi.

Si o chestie nostima, tot aseara, la un show On a tout essayé pe France 2, o aparite surprinzatoare a lui Falbala, in calitate de reprezentata a Frontului de Eliberare a Femeii in BD, esenta revendicarii fiind o mai mare prezenta a partii feminine in Bd si cu o contributie activa si nu numai culinara a eternului spriritului feminin.