Re: Raspuns la “Ce se mai discuta”

#981
Anonymous
Participant

Eu am inteles ca pt. inceput Carusel-ul se doreste sa apara o data la 3 luni, adica 4 nr. pe an. Dupa mine e un pic cam putin sau mai bine zis prea indepartate nr. intre ele. Cand publici doar story-uri stand alone e ok dar cand ai titluri serialiere, fanilor li se cam lungesc urechile asteptand continuarea. Combinand frecventa de aparitie cu nr. de aprox. 80-90 de pagini ar putea fi un nr. la 2 luni, adica 6 pe an.
Dar sa ramanem la ideea de 4 nr./an. Pretul am inteles ca s-ar vrea pe la 60.000-70.000 lei/nr. Hai sa zicem chiar si 80.000 lei. Atunci un abonament pt. un an de zile, fara nici un fel de reducere, ar fi in jur de 300.000 lei. Vi se pare chiar asa de mult?
Daca s-ar opta pt. varianta de 6 nr. pe an s-ar putea face 2 tipuri de abonamente, pe 6 luni si pe 1 an intreg. Adica 240.000 lei, respectiv 480.000 lei dupa puteri.
Suma de 1 milion de lei abonament pe an vehiculata e cam deplasata dupa mine.
Problema unui supliment sau bonus sau gadget e dificila mai ales cand revista se adreseaza unui public mai larg. Imaginati-va cum ma simteam cand cumparam Batman, Superman si Spider-Man traduse de ERC Press si gaseam atasate de coperta sticker-uri cu personajele din indobitocitorul serial Beverly Hills (nr. l-am uitat dar n-am pierdut nimic) sau tatuaje de apa cu tot felul de nazbatii si star-uri de-un sezon. Cele mai inspirate suplimente le-am primit atasate unor reviste de comiscuri traduse in italiana: plicuri originale cu Marvel trading sau collectible cards.
Recunosc, cand eram pusti imi placeau gadgeturile de la Pif la nebunie. Dar cele care sunt propuse pt. noua serie lansata anul trecut sunt fie stupide (Gadget Pif Nr. 2: matrita care sa dea forma patrata oualor proaspat fierte – Jesus ce idiotenie! 😡 ) fie anoste (Gadget Pif nr. 3: mini-microscop din plastic pe care trebuie sa ti-l asamblezi – imi imaginez ce precizie are 🙄 )
Parerea mea e ca revistele serioase n-au nevoie de nici un supliment decat la ocazii sau evenimente deosebite. Sunt atatea exemple…