Re: Standuri

#1953
_Maxim
Participant

Otaku, am vorbit si cu Dodo Nita, presedintele Asociatiei Bedefililor, care va avea un stand acolo. Sper sa va faca un loc acolo pentru un timp.
Spoitoru a spus-o deja: tu si ceilalti puteti sa dati fanzinele voastre si sa le promovati acolo chiar si in lipsa unui stand!
Scrisoarea ta este foarte bine scrisa. Faptul ca standurile au fost “alocate” din timp…
– este normal
– denota o aproape inexistenta promovare a evenimentului…”in masa”
– denota apatia “miscarii”, inexistenta unei ASOCIERI a “producatorilor” de, sa zicem, grafica narativa – un “sindicat”, dac vreti (VRETI?)
– denota inexistenta unei EDITII in domeniul asta…
si altele, care-s de fapt consecinte ale acestei stari de fapt, a lipsei unei (scuzati, bre, espresia care e…) constiinte de grup! De o “syndicalizare”…
Nu pledez pentru o centralizare sau o monopolizare, sa-ntelegeti bineee! Nici macar nu vad separate Manga de comics si de BD si nici mainstreamu’ de underground, comicul de fantastic, sefeul de fantezie etc.
Pentru astfel de specializari, desprinderi de acest gen, tip, stil, atitudine, grafism, marfuire si targetisme, cred ca e mai intai nevoie de un LOC de unde sa te desprinzi, avand o individualitate conturata, avand referinte, avand fata de ce sa te personalizezi, sa INSEMNI ceva.
Este un stadiu de inceput, adevarat. Poate fi depasit. E necesar. Aici ne aflam, ne place sau nu.

Atat, acum!

Hoffa Moffa Coffa