Re: SUPER OFERTA!

#5107
_Maxim
Participant

Evenimentul se-ntinde din iunie pana-n septembrie, intre Salonul BD International constantean, precedat de cel de la Iasi, de festivalul Otaku si Salonul BD European bucurestean.
Sapte luni, in care vedem ca evenimentele BD se centralizeaza, dupa douazeci de ani de naveta intre Craiova, Timisoara, Iasi, Caracal, Bucuresti, Brasov, Constanta, Oradea, Ploiesti…

Concentrarea in capitala se datoreaza implicarii Institutului Cultural Roman, organizatorul principal al evenimentului inca de anul trecut, de la prima editie a Salonului European, impreuna cu MNAC (Muzeul National de Arta Contemporana).
Anul BD al ICR a inceput in aprilie, la New York, cu I AM NOT LEGEND*, continua cu MUZEUL BENZII DESENATE** si cu o a doua editie a Salonului European: super oferta!
Evenimentul este sprijinit de “clusterul EUNIC [European Union National Institutes for Culture] in Romania”, in traducere:
membrul din Romania al retelei institutelor de relatii culturale internationale din statele membre ale Uniunii Europene, al carei presedinte pentru 2010-2011 este… Horia-Roman Patapievici***i, presedintele Institutului Cultural Roman, care institut este tocmai “membrul [clusterul] din Romani al reteleiinstituelorderelatiiculturaleinternationaledinstatelemembrealeUniuniiEuropene….

Sprijinul evenimentului vine si din partea Centrului Belgian de Banda Desenata, in fapt complexul muzeal, educativ, comercial din Bruxelles.
Relatia romano-belgiana a fost initiata inca din anul 1992, odata cu participarea unor personalitati belgiene la Salonul International BD de la Craiova, urmata de participarea unui grup de artisti romani la Salonul BD de la Charleroi.

In fine, se mentioneaza parteneriatul cu Asociaia Bedefililor din Romania****, in persoana lui Dodo Nita.

De maine, sa speram, noi excentristii, ca vom vedea si niscai poze pe site-ul dedicat, http://www.muzeulbd.ro.

Vine, nu vine H-R P.?…

*parafraza la “I am Legend”, cartea, filmul? N-am aflat rostul acestui titlu
** as subintelege: “…Romanesti”
*** Horia-Roman Patapievici, un cititor de Pif si fan Hugo Pratt n-a aparut pe nicaieri legat de vreunul dintre aceste intamplari BD.
Poate apare astazi la deschiderea MBD…
****infiintata inainte de a se interzice apelatiunile national-grandilocvente “national”, “din Romania” etc