Re: Thread pe Visual.ro

#1963
_Maxim
Participant

Si pe visual.ro exista un thread dedicat Salonului, unde am postat informatii si imagini – prezentari ale invitatilor straini.
http://www.visualart.ro/forum/showthread.php?t=10696&page=1&pp=15

Sper ca acolo SI AICI sa urmarim „filmul” salonului!
😀

despre Salon si aici:
http://www.rgnpress.ro/content/view/8918
Iubitorii benzilor desenate din intreaga lume se intalnesc la Constanta
Constanta, Romania/Romanian Global News

23 September 2005
Constanta va fi in perioada 13-16 octombrie locul de desfasurare a celei de-a XV-a editiii a Salonului International al Benzii Desenate „BD Constanta 2005“.
Manifestarea isi propune sa promoveze benzile desenate romanesti si internationale de calitate in Romania, Constanta gazduind salonul si in anii 1994, 1998, 1999 si 2001. Evenimentul va avea loc in Muzeul de Arta, Muzeul Marinei Romane si Hotelul „Ibis“ si ii va aduce pe malul Marii Negre pe Jean Auquier, directorul Centre Belge de la Bande Dessinee din Bruxelles, Stephen Desberg, scenarist, Daniel Koller, desenator Elvetia, Implusion Studio, Bulgaria, Labiano Hugues din Franta, Mario Pavesio, desenator din Italia, Pascal Rabate din Franta, Livia Rusz, desenatoare din Ungaria, Marjane Satrapi din Iran si Yves Poinot, presedintele Festivalului BD Angouleme, informeaza cotidianul constantean”Cuget Liber”. La salon se vor mai organiza si expozitii ale invitatilor, standuri cu vanzare BD, dezbateri, ateliere, jocuri, concursuri, premii, lansari de albume si reviste si se vor decerna trofeele „Sandu Florea 2004”.

Evenimentul de la Constanta a fost prefatat in aceasta vara de vernisajul expozitiei de benzi desenate „BDlix TouriXt“, semnata de tanarul grup de BD-fili „Les Bons Joueurs“. Acestia au propus o calatorie imaginara a calutului de mare BDlix, care porneste spre Paris, avand ca punct de plecare castelul creatiei, sediul Aliantei.