Re: Un alt anunt din partea organizatorilor

#1954
_Maxim
Participant

In perioada 13-16 octombrie 2005 va fi organizata la Constanta cea de-a 15-a editie a Salonului International al Benzii Desenate din România.Manifestare far a iubitorilor celei de-a noua arte din România, la aceasta editie aniversara vor participa artisti reputati din România colegul nostru Alexandru Ciubotariu care semneaza si afisul salonului, Livia Rusz, Vali Ivan, Adrian Barbu, Radu Marian, HardComics Crew, Franta (Hugues Labiano, Pascal Rabate), Belgia (Stephen Desberg, Jean Auquier), Italia (Pavesio Production), Maroc (Lamisse Khairat) si Bulgaria (Impulsion Studio). Expozitiile si standurile editurilor participante vor fi gazduite de Muzeul de Arta, Muzeul Marinei si Hotelul Ibis din Constanta.
Pasionatii de benzi desenate, amatorii de arta in general pot sa viziteze în mod gratuit expozitiile, pot participa la mese rotunde si proiectii de filme artistice si de desene animate tematice, pot sa cumpere la pret redus si cu dedicatia autorilor albume de benzi desenate in limbile româna si franceza.
Editurile EGMONT, UNIVERS si HARDCOMICS vor lansa cele mai noi aparitii BD ale lor iar POSTA ROMANA un plic special “salon BD” design-ul fiind asigurat de Alexandru Ciubotariu. Doua concursuri, unul de desen si unul de cunostinte BD, dotate cu premii in valoare de peste 1000 de euro sunt deschise tuturor amatorilor de BD. Manifestarea este organizata de Asociatia Bedefililor din România, Alliance Française din Constanta, Muzeul de Arta din Constanta, Serviciul Cultural alAmbasadei Frantei la Bucuresti, Delegation Wallonie Bruxelles din România, în colaborare cu Alliance Française din Bulgaria, TV5, Posta Româna, Centre Belge de la Bande Dessinee si Centrul Cultural Francez din Timisoara.