Re: un prim gust… ;)

#4566
_Maxim
Participant

…Trecura anii si redescopar personajul si povestea lui si stau si ma-ntreb acum de unde lipsa mea de interes pentru Rahan pe timpul primelor mele lecturi de Pif Gadget in fioroasa epoca a presei libere in Romania: inceputul anilor 90. Primele mele numere din Pif Gadget dateaza de dupa 1989 si inainte de atacul de cord din 1993*.
Poate nu e cea mai buna perioada a sa, dar eu ca vajnica francofoana, ii pastrez o dulce amintire. Pentru ca erau anii slobozirii din comunism. Si ce mijloc mai bun decat produsele occidentale sau macar occidentalizante?
Prabusirea Cortinei de Fier daduse frau liber placerii micilor pacate. Uite-asa se prezentara noua prin minunea comertului liber, Coca-Cola, jeansii (fabricate in Turcia, sic!) si Pif Gadget.
Ah, Pif Gadget, si copertele lui lucioase si fluo, discursul sau 2.0 inainte de vreme si vremuri! Peretii camerei eru acoperiti cu autocolante «mort de rire». Dar mai presus de toate era, cum altfel, blisterul care acopera revista, facand ca supermegachestia dinauntru sa fie inviolabila de mainile serviciilor secrete iar reteta de fabricare a papionului stropitoare era numai in serviciul majestatii mele…

Cristina Anghel si Rahanofobia (in rastalmcirea mea din franceza limba)

*prima incetare din aparitie a revistei