Re: VLADY, cel mai tare…. dintre care?

#4627
_Maxim
Participant

VLADY a fost peste tot: pe pereti, pe mese, pe insigne, in pozele cu decernarea premiilor, in pozele finale de grupl, cu orice ocazie mai “publica”, ce mai! Marketing agresiv 😀 Entuziasmul acesta a fost incantator, cu baloanele colorate si metamorfozate ale popularului clown Mi’ai, cu desene cu autografe ale lui Aliosha, sarmul “cizmar” (peninsular) al zambitorului Maneleo, care au stiut sa atraga musterii la taraba!…

Entuziasmul a luat mai apoi si forme mai incapatanate, prin interventii mai orgolioase, cauzate de asteptari exagerate, ca de exemplu:
http://salonbd.ro/component/content/article/8-diverse/137-editia-2009.html#JOSC_TOP
“Taraba” a fost o masa de olteni cu produse BioD, fara E-uri 😆 , produse care prin calitate se vor impune. Vlady a fost cu adevarat “cel mai tare”, cum scrie Emanuele acolo: a fost singurul personaj de BD prezent, si chiar foarte prezent 🙂
Faptul ca nu apare in fotografiile postate pe salonbd.ro tine de optiunile realizatorilor site-uluii, de o viziune asupra evenimentului.
Tot asa cum noi, aici, am prezentat doar o fateta a evenimentului: activitatea trupei “oltenesti”, cu taraba noastra, care a fost diversificata, nu-ncape nicio indoiala: trei fanzine proaspete si multe “jucarele”.
Pentru a fi si mai limpede de ce mogaldeata albastra a iesit in evidenta, aflati ca alaturi de noi a mai fost inca o masa, unde a fost Ciubi cu insigne, tricouri cu Pisica Patrata si Vera Solomon (invitata speciala!) si Remus Brezeanu cu revista (Manga) Otaku. La fel ca si ultimul numar din AH, BD!, acestea au fost produse mai elaborate, cu preturi mai mari, desi “promotionale”, “de salon” cum scria pe tipla AH, BD!, dari si cu un public-tinta care a fost minoritar (spre absent) in cele doua zile si jumatate de salon bd.

Cele doua mese au (re)prezentat starea editarii de BD din Romania. Lucruri frumoase, realizate cu pasiune/sacrificii, care-si gasesc an de an cate un colt in singura manifestare de gen care are loc in Romania.
Salonul, unul francofon, care face parte din programul de activitati a Alliance francaise Constanta, a fost si o noua ocazie de a lansa albumul “Hotul de animale” in versiune (…) romaneasca.

Salonul a mai insemnat si un spectacol, si un atelier…
Chiar daca aceasta editie a fost mult mai putin stralucitoare decat altele, si avand in vedere specificul acestei manifestari, locul vampirasului este acolo pe un colt de masa-taraba, unde in alt colt era si AH, BD! si Sanki…

Salonul acesta inseamna mult mai multe lucruri decat fanzinele(le) astea – asta ar trebui sa inteleaga si impetuosii mei oltitalieni!

Pledez pentru realizarea unor produse BD de calitate. Marketate frumos, fara excese. Un produs bun se vinde mai mult singur. Reclama este tichie de margaritar! 😆