APEL

Vizualizare 13 articole - 1 la 13 (din 13 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #325 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  Romanian-Portal.com a primit o scrisoare de la d-na Bianca Rusdea, sora unui roman din Statele Unite dat disparut, cu rugamintea de a face publica aceasta disparitie si a ruga pe aceasta cale pe oricine detine informatii despre fratele dumneaei sa o contacteze urgent, familia fiind foarte ingrijorata. Persoana data disparuta se numeste Iulian Florin Duna si nu se mai stie nimic de el de pe data de 2 mai 2006.

  Conform celor declarate de d-na Rusdea, aceasta s-a adresat Ambasadei Romaniei din Statele Unite, dar nici pana in ziua de astazi nu a primit vreun raspuns.
  Citam:
  “… eu am trimis prin mail si un memoriu catre Ambasada Romaniei din America si nu am primit de la ei nici un fel de raspuns… oare chiar nu-i intereseaza cetatenii propriei lor tari daca patesc ceva acolo? Nu stiu ce sa mai cred… oricum, noi, familia suntem disperati si suntem convinsi ca a patit ceva, insa nu avem nici o putere…”

  Iata o copie a scrisorii trimise catre ambasada romana:

  Stimata Doamna Consul,
  Ma numesc Rusdea Bianca Mihaela, Domiciliata in Sibiu, Str. Rusciorului, Nr.44, Bl. 9, Ap. 27, Romania, e-mail: , de profesie economist la BRD SIBIU si doresc sa inaintez un memoriu cu privire la disparitia fratelui meu, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, DUNA IULIAN FLORIN, cetatean roman, cu domiciliul stabil la aceeasi adresa, nascut in data de 13.04.1979.
  Relatez pe scurt imprejurarile disparitiei sale:
  Fratele meu a obtinut viza “Business & Travel” pe 10 ani, in luna decembrie 2005, iar in data de 13.01.2006 a plecat impreuna cu prietena sa, Gabriel Ana, cetatean american (pe care a cunoscut-o in Bucuresti, in urma cu doua luni), spre Statele Unite.
  S-au stabilit in orasul Seattle, unde avem si un var care locuieste acolo cu familia.
  Au fost sprijiniti si gazduiti de o familie de romani, prieteni: FAM. ADAMOVICI CONSTANTIN, 3806 S 287 TH ST. AUBURN W A, USA 98001, adresa de la care a si fost dat disparut dupa 48 de ore de la plecarea sa (04.05.2006).
  Pana la data disparitiei, el a tinut legatura cu familia prin intermediul e-mailului, aproape saptamanal, si cunoastem faptul ca a lucrat in domeniul amenajarilor interioare, ocazional.
  Doresc sa va furnizez cateva informatii referitoare la pregatirea lui profesionala. A absolvit Facultatea de Arte Frumose din Cluj Napoca, Sectia Grafica, a urmat si masteratul, dupa care a lucrat timp de un an in Bucuresti, ca grafician, la UBISOFT ROMANIA, o firma specializata in creare de grafica si animatie pentru jocuri computerizate. A obtinut rezultate excelente la mai multe concursuri, olimpiade, expozitii, talentul si munca pe care a depus-o in perfectionarea sa profesionala fiind recunoscute de multi specialisti din domeniul artelor plastice. Cateva din lucrarile lui personale le puteti vedea pe site-ul: http://www.popclone.com/gallery/
  Ceea ce cunoastem noi familia, de la varul meu din Seattle referitor la disparitia lui, este doar faptul ca in data de 2 Mai 2006 a avut o cearta cu prietena, dupa care, in noaptea imediat urmatoare (prietena lui nefiind la domiciliu in acea noapte, ci la niste prieteni in Seattle), el a plecat cu bicicleta, avand asupra lui pasaportul si foarte putini dolari (20-30).
  Din acea data nu mai stie nimeni absolut nimic despre el, desi a fost raportat si se afla in baza de date a Politiei USA ca persoana disparuta. Cu Politia tine legatura varul meu MARIUS MAGDA, e-mail: , dar nu s-a deschis inca o ancheta pe tema disparitiei sale, deoarece politia sustine ca nu exista motiv sa deschida o ancheta decat in momentul in care gasesc un corp sau vreo persoana care corespunde semnalmentelor lui.
  Noi, familia, suntem deja foarte ingrijorati de aceasta disparitie, am luat legatura cu toate persoanele (prietenii) pe care ii cunosteam si ne-am interesat daca nu a dat un semn de viata altcuiva decat familiei, dar acest lucru nu s-a intamplat.
  Va rugam sa ne sprijiniti in aflarea unei informatii cu privire la modul in care am putea actiona in vederea gasirii lui sau sa ne indicati caror institutii ne-am putea adresa si in ce fel.
  Va multumim,
  Cu stima,
  Bianca Rusdea

  Deasemeni, familia a instiintat si politia din Seattle despre aceasta disparitie, primind un raspuns in care se precizeaza Iulian Duna figureaza in baza lor de date ca persoana disparuta, dar nu pot porni o ancheta in acest sens, Iulian fiind o persoana adulta, plecat din proprie initiativa si nedorind sa-si contacteze familia.

  Va prezentam mai jos si raspunsul original primit de la politia din Seattle:

  RE: King County Sheriff’s Office Case #06-130633
  Missing Person: Iulian Duna
  I have been given your e-mail address to contact as a family member of Iulian Duna, who is reportedly your brother.
  I would like to know if you have had any contact with Iulian or know where to contact him. He is reported as a missing person, but is an adult, so he is not required to contact friends nor family if he so wishes. I simply need to know if he is alive and well, and missing of his own free will.
  Whether or not he is legally in the United States is not an issue. That has no relevance in this case and is not of concern to me nor my agency.
  If Iulian is missing of his own accord, he just needs to contact me so I can clear him as missing. In the meantime, if law enforcement has contact with him and he is still listed as missing, he has to be detained to verify his identity and that he is okay.
  I look forward to hearing from you soon,
  Jan Rhodes, Missing Persons
  Major Crimes Unit
  King County Sheriff’s Office
  401 4th Avenue North #1B
  Kent, WA 98032


  Informatii suplimentare despre Iulian Duna:
  Nume: Duna Iulian Florin
  Data nasterii: 13.04.1979
  Locul nasterii: Caracal, Romania
  Domiciliul stabil: Str. Rusciorului, Nr. 44, Bl. 9, Sc.B, Et. 1, Ap. 27, Loc. Sibiu, Jud. Sibiu, Romania
  Absolvent al Facultatii de Arte Plastice Cluj-Napoca, masterat in grafic design

  Oricine detine informatii, sau l-a vazut recent pe Iulian Duna, este rugat s-o contacteze pe d-na Bianca Rusdea la adresa de email sau sa contactati Romanian-Portal.com

  Romanian-Portal News
  http://www.romanian-portal.com

  #3950 Răspunde
  bianca_rusdea
  Participant

  multumesc, maxim pentru ca ai postat anuntul meu si pe acest forum. nu stiu de unde ai aflat de disparitia fratelui meu, dar sunt foarte bucuroasa ca am vazut mesajul postat si pe acest forum… mai ales ca Iuli (frate-meo) era inregistrat pe forumurile de arta, fiindca il interesau foarte mult… poate asa aflam de undeva ceva despre el… poate o fi dat cuiva vreun semn de viata.
  multumesc inca odata si ne rugam sa ne dea Dumnezeu un semn despre el…
  Bianca

  #3951 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  Bianca, il cunosc de „Giulotto” de pe VisualArt. Am comunicat cu el si pe messenger. Incepusem o colaborare „BD”.
  O vom continua.

  #3952 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  Absolvent de Arte Frumoase la Cluj, master, plecat legal in State cu viza de 10 ani, Iulian Duna a disparut anul acesta in mai.

  Am lucrat cu el la proiectul http://www.5pm.ro – a aplicat in urma postarii unui anunt aici. Cat a stat apoi in Bucuresti ne-am imprietenit – a lucrat la Ubisoft in perioada respectiva.

  Am nevoie de persoane care l-au cunoscut – colegi de facultate sau prieteni ca sa incercam sa dam de el. Familia si prietenii din america il cauta de mult, Ambasada Romaniei le-a spus ca nu pot face nimic iar Politia Americana la fel.

  Mai multe detalii gasiti pe blogul meu – http://www.dorinboerescu.ro – va rog sa ma contactati daca l-ati cunoscut pe Iulica.

  Multumesc.
  Boerescu

  http://www.visualart.ro/forum/showthread.php?t=13758
  http://www.dorinboerescu.ro
  http://www.clujeanul.ro/index.php
  IIulian Dună este considerat a fi unul dintre cei mai buni absolvenţi ai Universităţii de Artă şi Design (UAD) Cluj. la doar 27 de ani, multe dintre creaţiile lui au fost premiate şi a avut expoziţii atât în ţară, cât şi în Statele Unite ale Americii, unde a ajuns cu o bursă „Business & Travel”. De mai bine de jumătate de an, însă, prietenii şi părinţii lui nu mai ştiu nimic despre el. Ambadasa Română din SUA şi-a declinat orice competenţă, iar autorităţile americane refuză să se implice în căutarea lui. Apropiaţii lui Iulian mai au o singură speranţă: că aceasta n-ar mai fi dat niciun semn de viaţă în mod intenţionat. Dintr-o fantezie de artist.

  Masterat în design
  Toţi cei care îl cunosc pe Iulian spun despre el că este un tânăr talentat şi foarte vesel. A terminat Liceul de Arte la Sibiu, apoi a venit la UAD Cluj. Tot aici a făcut şi masteratul în design grafic, pe care l-a încheiat anul trecut. Şi-a găsit un post în Bucureşti, la o firmă specializată în grafică şi animaţie pentru jocurile pe calculator. Acolo a întâlnit-o pe Ana, cea cu care a plecat ulterior în SUA. „Iulian spunea întotdeauna că ar vrea să meargă într-un loc în care să facă grafică pe calculator, undeva unde domeniul acesta să fie foarte cunoscut şi apreciat”, spune Mariana Dună, mama lui Iulian. Şi acel loc era America.

  Iubita cu 13 ani mai mare
  Ana, femeia de care s-a îndrăgostit Iulian are dublă cetăţenie, română şi americană. La numai două luni după ce s-au cunoscut, cei doi au hotărât să plece în Statele Unite. Iulian are 27 de ani, iar Ana este cu 13 ani mai mare decât el. Diferenţa de vârstă nu i-a împiedicat însă să se iubească. Iulian a obţinut viza „Business & Travel” pe 10 ani, iar în 11 ianuarie anul acesta s-au îmbarcat în avion de pe aeroportul din Bucureşti şi au coborât pe JFK în New York. Acolo, Iulian a participat la o expoziţie cu câteva dintre lucrările sale, alături de un prieten al său, pe nume Remus Pop.

  Între New York si Las Vegas
  Ana şi Iulian au rămas în New York 10 zile, după care au plecat către Las Vegas, la fratele Anei. Au rămas acolo două săptămâni. Apoi cei doi s-au hotărât să se stabilească în Seattle, pentru a fi mai aproape de vărul lui Iulian, Marius Magda. „Împreună cu soţia mea şi copilul locuiam într-un apartament micuţ, cu două camere. Ana şi Iulian au rămas la noi vreo trei săptămâni, dar pentru că spaţiul era foarte mic, s-au mutat la o familie de români, care aveau o casă mai mare”, povesteşte din America, Marius Magda. Aşa au ajuns cei doi să fie găzduiţi de familia Adamovici, într-un orăşel de lângă Seattle, Federal Way. Marius Magda spune că Nina şi Constantin Adamovici se cunoşteau cu Ana încă de când aceasta locuia cu fratele ei, în Las Vegas.

  În acest timp Iulian şi-a căutat de lucru. Pentru Ana, cetăţean american, lucrurile au stat destul de bine. Şi-a găsit repede un post la un teatru din Seattle. Pentru Iulian însă, care era plecat legal, dar cu viză de turist, nu a fost la fel de simplu. „Am încercat să găsim ceva la o firmă de jocuri pe calculator, pentru că Iulian asta ştia să facă şi asta îi plăcea. Vroiam să găsim o cale de a lucra legal şi de a primi inclusiv viza pentru drept de muncă”, spune Marius Magda. Din păcate însă, acest lucru nu a fost posibil, iar Iulian a lucrat ocazional în amenajări interioare. „Eu cred că şi acest lucru l-a dezamăgit, pentru că îşi dorea foarte tare să facă grafică pe calculator”, crede mama lui Iulian.

  „Iubirea vietii”?
  Diferenţa de 13 ani dintre Iulian şi Ana nu i-a împiedicat să se iubească. Asta spuneau ei. Ceea ce se vedea însă era cu totul altceva. „Se certau foarte des, chiar şi în faţa noastră. Am aflat apoi că la fel s-a întâmplat cât timp au stat în New York. Se certau din aproape orice”, povesteşte Marius Magda. Mama lui Iulian susţine că nu s-a opus relaţiei dintre fiul ei şi Ana, tocmai pentru că el o iubea foarte tare. „Eu i-am spus că dacă ei se plac şi se iubesc, diferenţa asta nu contează. După dispariţie am aflat că se certau tot timpul. Ea dorea să facă din el un om perfect, dar aşa ceva nu se poate”, povesteşte Mariana Dună, mama lui Iulian. Cei doi afirmau mereu unul despre celălalt că ar fi „iubirea vieţii”. Se pare însă că tocmai această dragoste a generat drama ce a urmat.

  Disparut pe 4 mai
  Din data de 4 mai 2006, nimeni nu mai ştie nimic despre Iulian. Vărul lui l-a văzut ultima dată pe 29 aprilie, şi nimic din comportamentul lui Iulian nu anunţa ce se va întâmpla. „Sâmbătă, pe 29 aprilie, noi ne-am mutat într-un alt apartament şi Iulian ne-a ajutat cu mutatul. A fost ultima dată când l-am văzut. L-am dus la autobuz şi ne-am luat la revedere, urmând să ne vedem duminică, pe 7 mai, la biserică, cum ne întâlneam de obicei”, îşi aminteşte Marius Magda.

  Disputele dintre Iulian şi Ana au continuat, iar amploarea lor era din ce în ce mai mare. În seara zilei de marţi, 2 mai, cei doi au avut cea mai putenică ceartă de până atunci. Ana i-a cerut lui Iulian o pauză în relaţia lor. A doua zi dimineaţa, în 3 mai, Ana a anunţat că în acea seară nu va veni acasă, ci va rămâne la nişte prieteni în Seattle.

  În seara de miercuri, 3 mai, Iulian s-a întors acasă, în Federal Way, foarte trist. „L-am văzut foarte abătut, l-am chemat la cină. Ne-a spus că merge la el în cameră, face un duş şi coboară apoi. Nu a mai venit, am urcat la el, dar cum uşa era închisă m-am gândit să nu îl deranjez, poate doarme. A doua zi dimineaţa am văzut că nu era în cameră. Iniţial am crezut că a plecat la muncă, pentru că pleca de dimineaţă, la 5. L-am sunat pe vărul lui şi l-am rugat să meargă la el la serviciu, să discute cu Iulian, pentru că era deprimat”, povesteşte Nina Adamovici, gazda lui Iulian din America.

  Nu a luat nimic
  A doua zi, Marius Magda l-a căutat pe vărul lui la serviciu, dar acesta nu venise. Atunci şi-au dat seama că s-a întâmplat ceva. Au aşteptat 48 de ore, după care l-au anunţat la poliţie ca persoană dispărută. „A plecat doar cu paşaportul, vreo 20-30 de dolari şi un I-pod, care era al Anei. Şi-a luat o geantă tip mapă şi bicileta. Atât. Nu ştim de atunci ce s-a întâmplat cu el”, povesteşte Marius Magda. Familia lui Iulian din Sibiu a fost anunţată de dispariţia lui după 12 zile. „Nu m-au anunţat imediat, pentru că au tot sperat să se întoarcă. Pe mine mă îngrijorează foarte tare. O dată faptul că nu s-a dus la serviciu să îşi ia ultimii bani, iar apoi, el şi-a luat din ţară o memorie de calculator cu vreo 10 milioane, pe care şi-a stocat toate lucrările lui. Era cel mai de preţ lucru pe care îl avea. Şi nu l-a luat cu el. L-a lăsat acolo, acasă”, spune printre lacrimi mama lui Iulian.

  Indiferenta autorittiilor
  Imediat după dispariţie, familia lui Iulian a înaintat un memoriu către Ambasada României la Washington. Răspunsul lor a fost însă sec: nu se poate face nimic din punctul de vedere al Ambasadei, ci este de competenţa poliţiei. Poliţia din Seattle însă, nu a demarat nicio anchetă, pentru că spun ei, Iulian este major, iar dacă nu doreşte să contacteze familia, este opţiunea lui. Până când nu vor exista suspiciuni de omor sau alte infracţiuni sau nu va fi găsit un cadavru care să corespundă semnalmentelor lui Iulian, o anchetă nu intră în discuţie.

  Mai mult, răspunsul trimis familiei este surprinzător: „Aş dori să îmi spuneţi dacă aţi luat legătura cu fratele dumneavoastră, sau dacă ştiţi unde poate fi contactat. Eu doar trebuie să ştiu dacă este în viaţă şi a dispărut din propria voinţă. Dacă Iulian lipseşte din propria voinţă trebuie doar să mă contacteze ca să îl şterg din baza de date a personelor dispărute”, scrie într-un email către sora lui Iulian, Jan Rhodes, ofiţerul care se „ocupă” de cazul lui Iulian.

  „Poate nu vrea sa fie gasit…”
  Un coleg al lui Iulian, care a cerut să-i nu-i fie citat numele, are propria teoria referitoare la discpariţia acestuia. „Mă gândesc că poate el nu vrea să fie găsit. Aşa m-am gândit când am aflat acum câteva zile. Ţin minte că vorbeam, că aveam o fantezie despre cum ar fi să dispari fără urmă, pur şi simplu. Toată lumea are o fantezie de genul ăsta. Dar discuţia asta a fost demult, prin 2001”, spune A.M. Acelaşi coleg mai spune că „Iulian este prea descurcăreţ şi un spirit prea întreprinzător ca să fi intrat în ceva dubios. O să apară el!”, mai afirmă el.

  Cuvinte de apreciere a avut şi rectorul UAD Cluj, Ioan Sbârciu, cu care Iulian a avut o relaţie mai specială student-profesor. „Era un student foarte bun. Talentat. Mi-ar părea foarte rău dacă…”, a spus Sbârciu stupefiat de veste.

  Mama lui Iulian nu şi-a pierdut însă speranţa. Ea simte că fiul ei trăieşte şi în fiecare seară se roagă pentru el. Fiecare zi în care nu are însă nicio veste despre el e mai lungă decât o eternitate.

  Recompensa de 1.000 de dolari
  Prietenii lui Iulian au lansat un apel disperat către toţi utilizatorii de internet din ţară şi străinătate, către comunităţile de români din Statele Unite şi nu numai. „Ştie cineva ceva de Iulian Dună?… Dacă, din întâmplare ştiţi ceva, aveţi prieteni în Seattle, care poate îl cunosc, daţi-i un e-mail lui Dorin (Boerescu) (un prieten din ţară – n.r.)”, aşa sună unul dintre cele câteva zeci de mesaje postate pe paginile personale ale internetiştilor. Prietenul lui Iulian din New York, Remus Pop, a oferit chiar o recompensă de 1.000 de dolari pentru orice informaţie care ar putea ajuta la găsirea lui Iulian.

  „L-am văzut foarte abătut, l-am chemat la cină. Ne-a spus că merge la el în cameră, face un duş şi coboară apoi. Nu a mai venit, am urcat la el, dar cum uşa era închisă m-am gândit să nu îl deranjez, poate doarme. A doua zi dimineaţa am văzut că nu era în cameră”
  gazda lui Iulian din SUA

  Raspunsul Ambasadei
  CLUJEANUL vă prezintă mai jos răspunsul Ambasadei României din SUA la cererea surorii lui Iulian Dună, Bianca Rusdea

  Stimată doamnă Rusdea,

  Vă mulţumim pentru memoriul dumneavoastră şi vă împărtăşim starea de nelinişte şi grea încercare sufletească vizavi de presupusa dispariţie a fratelui dumneavoastră, domnul Iulian Florin Dună din Seattle.

  Aşa cum vă comunicam şi în mesajul electronic anterior, pe care se pare că nu l-aţi recepţionat, vă adresez rugămintea de a contacta Consulatul General al României la Los Angeles, având în vedere ultima adresă de rezidenţă a fratelui dvs din statul Washington, stat aflat sub jurisdicţia consulară a misiunii consulare din Los Angeles.

  În acelaşi timp, vă fac cunoscut faptul că, atribuţiile ambasadei/consulatului în localizarea şi identificarea persoanelor de cetăţenie română, raportate dispărute pe teritoriul american, sunt limitate, având în vedere faptul că activitatea de căutare şi investigare a celor dispăruţi revine cu predilecţie autorităţilor americane de profil: poliţie, firme de detectivi particulari şi avocaţi specializaţi. Misiunea diplomatică are rolul doar de a face cunoscut autorităţilor americane faptul că cetăţeanul român este disparut, urmând ca autorităţile americane să instrumenteze cazul de dispariţie (poate fi şi contra cost – în funcţie de complexitatea cazului) şi să comunice rezultatul celor interesaţi.

  Vă urez succes.
  Mesajul este semnat Mihaela Deaconu, consul la Ambasada României din SUA

  Vazut la New York?
  Săptămâna trecută, familia lui Iulian a primit un telefon din New York de la Remus Pop, prietenul lui Iulian. La rândul lui acesta ar fi fost contactat de un prieten care spunea că l-ar fi văzut pe Iulian în New York, în apropierea Statuii Libertăţii. „Da, prietenul nostru, se afla în maşină. A văzut pe cineva care semăna foarte bine cu Iulian. Avea părul lung şi la rândul lui l-a văzut pe Dan. A părut surprins, Iulian ştiind că Dan locuieşte în Colorado. Până să poată el întoarce maşina cel care semăna cu Iulian a dispărut”, povesteşte Remus Pop. Această ipoteză nu a fost însă confirmată.

  Numarul 349 – Pana in 27 Noiembrie 2006

  #3953 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  Va scriu din Seattle de pe adresa lui Iuli. Sunt Marius Magda, varul lui Iulian din Seattle. Dupa cum poate stiti, Iuli e dat disparut din Mai 2006. Luna trecuta s-a declansat in sfarsit o ancheta si incercam sa adunam date oficiale legate de eventuale vizite ale lui Iulian la stomatologie (radiografii dentare ar fi ideale). Daca cineva isi aminteste unde si cand a fost Iuli la dentist si eventual puteti lua legatura cu doctorul respectiv ar fi un mare pas inainte. Dintii sunt unici, ca amprentele si ne-am putea misca inainte cu ancheta. Orice informatie ajuta. Daca va amintiti chiar ce plombe avea Iuli, sau daca si-a scos vreo masea va rog sa-mi scrieti pe adresa Va multumes anticipat si Doamne-ajuta sa-l gasim pe Iulian

  #3954 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  Un roman, cautat de FBI in SUA
  Rudele unui roman disparut in orasul american Seattle au cerut ajutorul ziarului Libertatea in speranta ca isi vor gasi baiatul. Despre Iulian Duna (30 de ani) nu se mai stie nimic din dimineata zilei de 3 mai 2006, cand, spun apropiatii, acesta ar fi plecat, nimeni nu stie unde, din casa unor romani la care tanarul si prietena lui locuiau in gazda.

  Familia stie ca Iulian a cunoscut-o pe Ana prin intermediul unor prieteni. Parintii si fratele Anei erau stabiliti in America, iar cei doi au hotarat sa isi incerce norocul in ‘Tara tuturor posibilitatilor’.

  Autoritatile au inceput o ancheta
  Cei doi au ajuns in America, in Seattle, la o familie de romani. ‘El isi gasise un loc de munca la negru. Intr-o seara, intre cei doi s-a iscat un scandal. Ana a plecat de acasa. Pe la 5 dimineata, in 3 mai 2006, Costel, romanul la care stateau, a auzit deschizandu-se usa casei. Cand s-a uitat, Iulian plecase pe o bicicleta’, spune Mariana.
  De atunci, n-au mai auzit de el. ‘Politia l-a trecut pe o lista de disparuti, in America, iar autoritatile romane din SUA ne-au recomandat sa angajam un detectiv particular. Am auzit ca FBI a inceput o ancheta’, ne-a declarat Mariana.

  ‘Nu pot sa-mi imaginez de ce a plecat fara sa lase vreun mesaj. El tinea permanent legatura cu noi’, mai spune mama lui Iulian.

  Prietenii lui Iulian din State ofera recompensa pentru gasirea lui. Persoanele care l-au vazut pe Iulian sunt rugate sa-i contacteze familia la numarul de telefon 0749.140.566 sau la
  http://www.libertatea.ro/index.php?section=articole&screen=stire&sid=202023

  #3955 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  Azi e ziua lui. Ar implini 30 de ani.

  #3956 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  Porchlight international for the Missing and Unindentified – Portal July 6, 2007 – 10:38
  Duna iulian
  From SomeoneIsMissing-Wikiville
  [edit]DUNA IULIAN (IULY)
  Description blurb 1998 Silver Honda Accord LX Sedan Lic plate#:[edit]Missing Since – The night 3-4 May 2006
  13 April 1979: add date here

  From: Seattle

  Country: United States of America

  Age: 27

  Sex: Male

  Race: White

  Height: 6.3

  Weight: 190

  Hair Color: Dark Brown

  Eye Color: Dark Brown

  Complexion: tanned

  [edit]Background info
  He is originaly from Romania , he was visiting USA for 6 months.

  [edit]Please notify
  Notify: REMUS POP

  Phone: 718-383-7757

  if you see anything hateful, vulgar, or offensive, or hear that this person is found, please email – template was derived from a family search that had one very good wiki user involved
  Retrieved from „http://www.someoneismissing.net/index.php/Duna_iulian”
  http://www.someoneismissing.net/index.php/Duna_iulian
  This page was last modified 23:25, 20 October 2006. This page has been accessed 223 times. About SomeoneIsMissing-Wikiville Disclaimers

  Au mai trecut doi ani.
  N-am mai aflat nimic.

  #3957 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  Porchlight international for the Missing and Unindentified – Portal July 8, 2007 – 10:23
  iulian duna is missing
  marþi, noiembrie 21, 2006
  via dorin

  Missing person – Seattle area

  Name: Duna Iulian Florin
  Birth Date: 13.04.1979
  Place of birth: Caracal, Romania
  Address: Str. Rusciorului, Nr. 44, Bl. 9, Sc.B, Et. 1, Ap. 27, Loc. Sibiu, Jud. Sibiu, Romania
  Studies: Plastic Arts Cluj-Napoca, Master in Graphic Design
  More details on romanian portal

  Contact: Bianca Rusdea:

  #3958 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  Porchlight international for the Missing and Unindentified – Portal January 21, 2009 – 12:14
  Duna Florin Iulian has been missing since May 3, 2006 from Seattle, WA. He left riding a bike, with a backpack, an ipod and some cash less than 100$. He is from Romania and he was visiting USA for a few months. His friends are concerned for his safety and would like him to get in touch.

  If you have any information concerning Duna Iulian, please contact:

  January 22, 2009 – 07:41
  nedelea andreea []
  reply: No he has not been located. Thank you though!

  #3959 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  http://forum.romanian-portal.com/archive/index.php/t-5099.html

  zamfira sfara 10-19-2006, 09:57 AM
  Ma numesc Zamfira sfara locuiesc in New york .La fel ca si Doamna Bianca Rusdea si familia dinsei sint foarte ingrijorata de disparitia misterioasa a lui Duna Iulian florin .Am avut ocazia printre multi studenti romini sa il gazduiesc pentru 10 zile pe Iulian Duna si pe prietena lui Ana Gabriel .Sosirea lor la New York a fost pe data de 11 ian 2006 daca nu gresesc .Nu am cuvinte sa va spun un baiat cu bun simt,cu un respect deosebit ,foarte cult si foarte talentat .A fost o deosebita placere sa-l gazduiesc .Iulian este prieten cu baiatul meu Remus Pop.Ce pot sa va spun este ca sintem tare necajiti de faptul ca a disparut fara nici o urma ,fara sa de-a un semn de viata .El isi iubea familia si m-ai ales pe Biana si nu pot sa cred caci daca este in viata nu ar da un semn de viata .Dupa cite l-am cunoscut eu el are un suflet bun si nu ar fi instare sa chinuie atitia oameni .Sint niste lucruri care m-au durut ,el si cu Ana prietena lui se certau in fiecare zi .Ana este o persoana posesiva care dorea cu orce pret sa il schimbe pe Iulian peste noapte .Asa ceva nu se poate .Nu am nici un drept sa o condamn dar ea trebuie sa stie m-ai multe decit noi toti .De la noi au plecat la Las Vegas la fratele Anei ,pe urma la Seattle .Acolo certurile au continuat dupa cite am aflat de la familia la care au locuit .Cind am aflat de disparitia lui Iulian am mers la Consulatul Roman de la New York iar domnisoara Consul ROXANA SIMA ne-a dat nr. de telefon de la LOS ANGELES .Marius Magda varul lui Iulian s-a ocupat in continuare .Este foarte dureros a disparut de atita timp si nu se stie nimic decit caci toti il asteapta sa apara .Parerea mea este ca el nu a plecat sa-si ia lumea in cap ,parerea mea este caci ceva rau i s-a intimplat .Rog pe aceasta cale daca cineva stie s-au l-a vazut sa anunte familia indurerata .Decind a disparut ,ei nu au liniste ,nu au somn decit lacrimi de durere si nici o putere pentru-ca sint prea departe .As da orce sa pot fii de folos dar nu stiu cum .Rog din tot sufletul Consulatul Roman sa intervina .Trebuie gasit oricare ar fii adevarul .Iulian Duna este un baiat minunat si merita gasit .Va multumesc din suflet .

  10-30-2006, 07:32 PM
  Nu stiu ce sa zic, imi imaginez durerea familiei. Totusi eu nu cred ca i s-a intamplat ceva rau,barbat bine cladit in toata fireacam greu sa fie rapit pur si simplu fara un motiv anume ,iar daca politia nu a gasit nimic (cadavru,etc) nimic nu a fost raportat ,e cu atat mai imbucurator. Poate l-a afectat foarte tare faptul ca nu-l intelegeiubita/nimeni si acum cutreiera lumea . Poate posibil si in relatia cu voi(familia) nu era asa implicat cum credeti voi. (am mai vazut)

  Nu va pierdeti speranta ca inca nu e cazul cred eu.

  bianca_rusdea 11-03-2006, 07:15 AM
  Multumesc mult pentru incurajari, claudiu. Intr-adevar, faptul ca nu a fost gasit, ne da o speranta in suflet ca ar fi in viata, si la urma urmei asta este cel mai important lucru. Speram sa fie asa si daca este poate deprimat, cazut psihic (ca ne-am gandit si la variante de genul asta) sau cutreiera lumea in lung si in lat, ar fi ok… totul e sa fie in viata. Este posibil si lucrul asta, ca datorita deceptiei suferite sa nu mai doreasca sa ia legatura cu nimeni, nici macar cu familia pana cand nu demonstreaza tuturor ca este pe picioarele lui si nu mai datoreaza acest lucru la nimeni. Ne-am gandit la toate… dar e foarte greu. Oricum, rationand la rece, si eu am gandit ca si tine… cum ar fi posibil sa ascunzi sau sa faci nevazut un cadavru de 1.86m inaltime…(ar fi foarte greu de crezut si nu cred ca in america se mai intampla asemenea lucruri fara sa afle pana la urma politia sau cineva, oricine…). Intrebari sunt destule… dar deocamdata nu le gasim raspunsul. Speram din tot sufletul ca cineva, sa ne dea un semn, oricat de mic.

  Multumesc inca odata pentru gandurile bune si sa auzim de bine.

  Bianca si familia lui Iuli.

  liush 11-14-2006, 12:45 PM
  Am citit recent pe alt forum (nu mai stiu exact unde) despre disparitia lui Iulian si cine scria acolo spunea ca sora lui, stiindu-i parola, a putut sa intre in casuta lui de email si a vazut ca nu si-a mai citit mesajele din ziua disparitiei sau cam asa ceva.

  Nu stiu cat de adevarat este ce am citit, dar asta mi-a dat ideea ca poate cineva mai priceput la calculatoare ar putea sa ii supravegheze conturile email de care stia si familia. Nu sunt experta in asta, asa ca ma intreb daca e posibil de vazut history-ul contului, adica data si mai ales IP-ul ultimelor intrari. Poate se logheaza de undeva, daca a plecat de buna voie si nu i s-a intamplat nimic rau…

  Mult curaj rudelor si prietenilor! Sper din toata inima sa il gasiti cat mai curand.

  andreyutza 05-23-2007, 06:46 AM
  Eu ma aflu in New York si l-am cunoscut personal pe Iulian atunci cand a venit in SUA. A fost dat in urmarire imediat dupa disparitie insa politia din Seattle spune ca poate sa faca cercetari mai amanuntite atat timp cat nu apare un cadavru si pentru ca este major si a plecat de bunavoie. Ambasada Romaniei nu poate sa intervina cu nimic decat sa tina legatura cu politia din Seattle. El era venit aici cu viza de turist deci nu avea credit cardul sau SSN ca sa poata fi urmarit.

  S-au dat anunturi in ziarele romanesti din America. Chiar si in Romania ziarele au preluat stirea si s-a realizat si un reportaj la Antena 1 Observator pe tema asta.

  Prietena lui locuieste tot in Seattle si ea a fost cea care l-a dat disparut la politie. Deci nu se pune problema ca se ascunde. Politia insa nu are nici o pista, nici o urma si momentan nu se poate face prea mult. Ni s-a recomandat ca o posibilitate sa angajam un detectiv particular.

  Ideea e ca deja a trecut 1 an de zile (May 3) de la disparitie si gluma se ingroase.
  http://forum.romanian-portal.com/archive/index.php/t-5099.html

  #3960 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  light 05-24-2007, 01:47 AM
  Sa fereasca Dumnezeu de asa nenorocire.

  Desigur toti am vrea sa dam o mina de ajutor, dar in necunostiinta de cauza, dam doar sugestii. Pe mine ma surprinde ca desi prietena lui era cetatean american, locuiau la niste romani. Poate nu am inteles eu bine, dar de ce aveau nevoie sa fie gazduiti de cineva, cum de fata asta nu avea casa ei (apartament, ori ce o fi fost)? Ar mai fi intrebarea cine l-a invitat aici, si pe ce perioada era viza. Ma surprinde ca a stat din ianuarie pina in mai. De obicei nu se dau vize atit de lungi mai ales tinerilor, si mai ales prezumtivilor emigranti. Nici nu ma surprinde ca politia nu se baga prea tare. Sa nu uitam ca Seattle e santuary city. Stie cineva cu ce se ocupa fata asta, din ce traieste? Ce hram poarta familia ei? Nu ca am fi noi curiosi, dar poate ajuta la rezolvarea cazului. Daca politia nu s-a bagat, probabil ca nici nu au interogat-o pe ea prea serios. Stiti ce au facut in cele 4 luni in America? Omul asta nu a suferit de nici o boala? Nimic de genul amnezie, schizofrenie, care sa se fi declansat in momente de stres puternic si prelungit-certuri zilnice. Imi pare rau, nu vreau sa ranesc si mai mult familia, dar si asta poate fi luat in considerare. Desigur, familia se gindeste la tot ce-i mari rau, dar el poate fi in Los Angeles, ori Las Vegas sa spunem, bintuind printre homless, fara sa stie cine este. Recompensa e buna, dar cred ca orice roman ar ajuta fara nici o recompensa. In schimb cred ca mai demult era cazul sa angajati un detectiv, si pt a plati omul acela vor trebui bani. Inteleg ca Iulian avea rude, prieteni aici. Poate prin Biserica, si nu numai cea din Seattle se pot stringe bani, se poate face publicitate, sa fie postate pozele pe siteul Bisericilor, ori chiar in incinta. Numai bine.

  bianca_rusdea 01-03-2008, 08:13 PM
  Buna ziua,

  Nu am mai intrat de mult timp pe acest forum, deoarece am tot asteptat… deja s-au implinit doi ani de cand fratele meu a plecat in state si mai bine de un an si jumatate de cand a fost dat disparut si totusi… nimic… nici un semn din partea lui sau al autoritatilor care au fost contactate. Degeaba… eu sincer nu mai sunt deloc optimista, ca nu mai am de ce. Varul meu Marius din Seattle, a continuat cu cercetarile… se pare ca politia (sau fbi-ul), nu stiu exact care, au demarat o ancheta si ar avea nevoie de o radiografie dentara a lui frate-meo… din pacate nu am asa ceva, fiindca la noi aici, chiar daca si-a facut vreuna, cine ti-o pastreaza? In fine, nu pot sa-i ajut cu asta, insa i-au luat proba din aparatul de barbierit si de pe lucruri si poate reusesc sa ii faca analiza adn. Ziceau ca in cazul in care nu pot depista adn-ul, s-ar mai putea preleva probe de la
  unul din membrii de familie… dar atat… nu a mai zis nimeni nimic dupa aceea.

  Ce sa va mai spun… mama plange de aproape doi ani in fiecare zi… parintii mei sunt distrusi… au ajuns si pe la clarvazatoare… eu una nu cred in asa ceva, dar ei s-au dus… si tot degeaba…

  Nu ne ramane altceva decat credinta in Dumnezeu si un firicel subtire de speranta.

  Eu imi doresc enorm de mult sa aflu… iniferent ce ar fi… indiferent daca e mort sau viu… important ar fi sa aflu… sa aflam… sa putem sa facem ceva macar in memoria lui…

  Azi am vizualizat cateva din desenele lui pe o pagina dintr-un forum de arta. A postat foarte multe schite si desene acolo… de unele dintre ele nici nu aveam cunostinta. Sunt multe pagini cu desene de-ale lui si comentarii ale altora cu privire la desenele lui… era foarte apreciat.

  Va las aici adresa acelui forum, poate doriti sa stiti ce era in stare sa creeze.

  http://www.visualart.ro/forum/showthread.php?t=8365&page =1&pp=15&highlight=giulotto

  Va doresc toate cele bune.

  Bianca – Sora lui Iulian, disparut in Seattle in 03.05.2006.

  #3961 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  Vital Statistics at Time of Disappearance

  – Missing Since: May 3, 2006, from Seattle, Washington
  – Classification: Endangered Missing
  – Date of Birth: April 13, 1979
  – Age: 27 years old
  – Height and Weight: 6’0-6’2, 265 pounds
  – Distinguishing Characteristics: Caucasian male. Black hair, borwn eyes. Duna’s nickname is Iulica, ans some agencies spell his name „Lulian”. His left ear is pierced.

  Details of Disappearance

  Duna, a graphic designer from Romania with a master’s degree from art school, moved to the United States with his Romanian-American girlfriend in late 2005. In February 2006, the couple moved to Seattle, Washington. They had an argument on the night of May 2 and the girlfirend left the house to spend the night with friends. By the next morning, Duna had disappeared and so had his bicycle, which he used as transport to work. His loved ones assumed he had gone to work and didn’t realize he was missing until that evening when he didn’t come home.

  Duna has ties to the New York City area and has worked produsing graphics for video games. He had kept in regular touch with his romanian relatives over the internet, but all communication from him stopped after his disappearance. He had previously told them he was disappointed in America and hadn’t been able to find a job suited for his skills.

  The circumstances of Duna’s disappearance are unclear. His case remains unsolved.

  Investigating Agency
  If you have any information concerning this case, please contact:
  King County Sheriff’s Office
  206-296-0970

  Source Information

  Updated 2 times since October 12, 2004 (!)
  Last updated June 17, 2011; alternate height added, details of disappearance updated.

Vizualizare 13 articole - 1 la 13 (din 13 în total)
Răspunde la: APEL
Informația ta: