- Acest subiect are 5 răspunsuri, o opinie și a fost actualizat ultima dată acum 12 ani de _Maxim.
-
AutorMesaje
-
_MaximParticipant
Ivan Patzaichin si-a lansat memoriile desenate 🙂
“Sunt onorat sa va invit, alaturi de echipa Asociatiei Ivan Patzaichin- Mila 23, miercuri 8 august 2012, de la ora 12.00, la Vodafone Experience Store – AFI Palace Cotroceni (et. 1), lansarea volumului de Banda Desenata „MILA 23” – o poveste despre Delta Dunarii si visele copilariei.”
“MILA 23 este o poveste grafica in care fictiunea si realitatea s-au intrepatruns si au dat viata unui personaj in ale carui aspiratii si impliniri am avut surpriza de a ma regasi.”
“Va invit sa descoperiti, in avanpremiera, o carte de care sunt mandru si care imi doresc sa aduca, mai ales celor tineri, indrazneala de a-si urma visele si de a le implini.”
“Va astept cu drag alaturi de Mihai Ghyka, Chief Commercial Officer, Consumer Business Unit, Vodafone Romania, ilustratorul Alex Talamba – cel care a dat viata povestii, de echipa editurii Mandragora (publisherul volumului) si de toti prietenii impreuna cu care proiectele mele pentru Delta Dunarii prind viata.” http://www.modernism.ro/2012/08/06/lansarea-volumului-de-banda-desenata-mila-23-de-alex-talamba/
Lansarea a avut loc si averm primele imagini de la Alexandru Talamba, prin intermediul “colaboratorului” nostru de forum dar si de BD, desenatorul Mircea Ciobanu (multam!)
O alta lansare a avut loc pe 11 august, la Londra.
Patzaichin a lansat sâmbătă, în Victoria Park, Londra, cartea sa de benzi desenate, în limbile română şi engleză, intitulată “Mila 23”, inspirată din primii săi paşi către sport. “E un parc unde vin foarte mulţi copii, iar această carte lor le este adresată. Povestea din carte este a unui băieţel care pleacă din Deltă, dintr-un sat de pescari, şi ajunge să câştige medalii olimpice. Sunt pentru a 11-a oară la Jocurile Olimpice prin această carte, pe care am lansat-o special la Jocurile Olimpice, pentru că toată cariera mea e legată de Olimpiadă. E o carte gândită să fie distribuită pe plan internaţional.” http://www.jurnalul.ro/calendar/omul-zilei-ivan-patzaichin-620914.htm_MaximParticipantDesenatorul si canotorul
Alex si Ivan
_MaximParticipantDespre carte, saptamana viitoare.
Sper 😉_MaximParticipantMILA 23 este un gen de carte BD care ar putea sa aiba succes la noi. Calitate sa fie! Aici este.
Si un Mosu’ sau un Regele sau Briliantu’, Imparatu’ (…si din alte domenii, sportive, sau nu) isi pot comanda o carte BD (M.I. Grajdeanu – “Ciutanul” ar incerca ceva asemanator, dar fara sponsori si scenarist, pare-se) si pot fi transfigurati prin desen devenind personaje, cu care ei se pot fali, in carti, fir-ar sa fie bine facute – pentru… uz extern, nu numai intern-de orgoliu – cum este aceasta “MILA…”!Ivan Patzaichin este deja un personaj printre noi, iar o carte BD despre el putea fi o intreprindere usoara sau poate tocmai pentru ca el este deja o legenda sa fie riscanta, iar pentru ca pare usoara, sa…fie grea? Superflua? Autorii nu par sa fi fost asa de coplesiti, ca profesionisti ce s-au aratat a fi inca o data.
Povestea BD din “MILA” este la nivelul asteptarilor atat in privinta performantei echipei si a specificului publicatiei. Daca l-am uita, paginile documentare cu marturii si fotografii, ar putea fi un plus… in plus, o supralicitare si o trezire din transa lecturii desenului si cuvintelor. Nu este un repros adus editorului, ci doar o impresie de cititor cucerit de povestile copilariei lui Ivan si de Povestea vietii lui, adus brusc la cioburi de realitate istorica! In postura de cititor mai putin simplu, recunosc genul semi-documentar al cartii, cum am spus-o de la inceput, si il accept, n-am incotro!
Ultima imagine desenata, cu lotca in departare “spre capatul lumii” ne inchide pleoapa visarii intr-un fondu cinematografic si, rasfoind negura paginilor ramase dupa sfarsitul povestii, deodata, un flash ni-l dezvaluie pe Ivan Patzaichin de astazi privindu-ne cu zambetul acela “trade mark”: Salut, sunt Ivan Patzaichin si exist langa tine, nu numai in mintea ta. Iata acum, in fragmente din presa vremii, cum am ajuns eu la capatul lumii si cum m-am tinut de cuvant: am revenit mereu.”Structura cartii este asmenatoare cu cea a precedentei colaborari Dragan-Talamba: capitole marcate de o pagina de garda si o ilustratie, aici alternand si alterand scene din copilaria lui Ivan si legende cu personaje fantastice (in foto, fragment din capitolul “SAMCA”), care mi-au atras intr-un mod aparte atentia dat fiind proiectul “MONSTRI” pe care-l legan de ani buni, unde Samca apare in cel putin doua alte ipostaze, fiind oarecum polimorfa).
Alunecarea din planul real al vietii din Delta in fantastic si…invers se face usor si ne lasam dusi, sa o recunoastem, si pentru ca spatiul acela ni sa nazare ca un taram de dupa ceturi, la margine de lume…Au fost impresiile de la prima lectura-devorare, cu foamea-n gat!
O delicatesa pe o masea, in meniul doar aparent divers, bogat dar corcit, al bedelei de pe “piata” – virtual, print.MILA 23, autori George Dragan (scenariu) si Alexandru Talamba (desenator), editura Mandragora
_MaximParticipantMi-am mai dres gustul.
Ma obisnuiesc iar cu lucrurile bune. Naspa! (pentru altii 😈 )_MaximParticipantAm parcurs si paginile atasate la urma.
Cele despre Ivan Patzaichin, OK, dar nu foarte inspirate.
Cele despre unele creaturi din mitologia zonei si de aiurea au o pondere cam mare pentru ce vrea sa fie cartea. Sunt pomenite acolo mai multe creaturi, nu toate legate de poveste, lipsind chiar Samca, cea care da numele unui capitol, unde apare in chip de ceatura acvatica, gen rusalka, ondina, care sunt prezentate in aceste pagini.Sper ca o noua editie sa fie revizuita. Poate ca aceasta noua editie (si nou tiraj) va putea fi mai usor procurata.
Am aflat ca s-ar mai gasi la magazinul lui Patzaichin din Baneasa. Si poate va intra si la Carturaresti.
Nu cunosc nici pretul, dar cred ca bate spre 40 … -
AutorMesaje