Pentru copii

 • Acest subiect are 10 răspunsuri, 5 opinii și a fost actualizat ultima dată acum 5 ani, 8 luni de Marian Mirescu.
Vizualizare 11 articole - 1 la 11 (din 11 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #336 Răspunde
  Sanki
  Participant

  DOXI, “Lumea mare a celor mici”, are site
  http://www.doxi.ro/
  DOXI isi anunta cititorii…”pentru ca multi dintre voi sunt iubitori de banda desenata si unii au devenit chiar mici creatori, Ciubi, realizatorul benzilor Doxi, iti dezvaluie bucuros cateva secrete ale acestui domeniu”
  http://undergroundbd.blogspot.com/
  (vedeti si haiosul site al lui Ciubi http://www.ciubi.go.ro/)

  #4139 Răspunde
  Ciubi
  Participant

  s-au adunat peste 100 de pagini de banda desenata cu doxi in aproape 3 ani ….aproape de necrezut.

  #4140 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  Desi e un subiect “RAHAN”, André Chéret (Rahan et Co) la “Imagine 2D”, revista este dedicata copiilor si foarte tinerilor cititori, iar promovarea este exact “targetata”:
  Participa si poti castiga unul din cele 3 seturi cuprinse din tricou, sapca si numarul unu al revistei Rahan.
  Participa si poti castiga!
  Rahan
  Personajul principal al revistei este Rahan, fiul vremurilor salbatice, fiul adoptiv al lui Crao. Personaj care a incantat copilaria multor parinti si care speram sa va incante si pe voi.
  Cutitul este singurul tovaras al lui Rahan. Un pacat al tineretilor, dat fiind ca este una din rarele ocazii in care Rahan incalca legile morale, furandu-l.
  Este o arma foarte avansata pentru epoca sa, ceea ce ii confera in fapt valoarea, iar Colierul de gheare este singurul obiect care i-a ramas lui Rahan ca amintire din copilarie. Este totodata simbolul capeteniei Muntelui Albastru si reprezinta principalele calitati de care trebuie sa dea dovada Rahan.
  Craô: Capetenia tribului Muntelui Albastru. A adoptat un bebelus ai carui parinti au fost gasiti morti si i-a dat numele Rahan.
  Va asteptam sa descoperiti minunatele aventuri prin care trece personajul nostrum, viata oamenilor in epoca preistorica.

  http://clopotel.ro/
  http://www.clopotel.ro/fun/concursuri/concurs_rahan/rahan_nr1.php?id_concurs=336

  #4141 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  Anul acesta la Constanta, la salonul BD, a fost lansat prima carticica ilustrata (bedele) cu personajul Vlady, desenat de Alin Ivan, caracalean craiovenizat si… scris de italianul oltenizat Emnauele Leoni. Vlady este un vampir neobisnuit. In primul rand ca e mic si simpatic, albastru si oltean. Si in al doilea rand, colac peste pupaza, si nuca-n perete: adora mujdeiul!
  Vampirelul a mai dat o tura pe la Constanta si anul trecut sub forma unui fanzinel. El se mai plimbase si pe la Caracal si prin Ardeal (de ce oare…? hehe) sub forma de ilustrate, stickere etc.
  Noua locatie, temporara/de avarie, de la Colegiul de Arta “Regina Maria”, a salonului BD, i-a priit azuriului. Copiii l-au ochit si…tintit!
  Urmatoarea aparitie BD ar trebui pregatita din timp, sa cuprinda o singura poveste bine inchegata, desenata cu mai mult loc si mai multa atentie acordate ambiantei, decorurilor. In plus, cu un… plus de efort financiar, personajul albastru va trebui sa fie albastru si-n poveste, nu doar pe coperta. Deci, bedeaua sa fie colorata! Copiii asta vor!
  Alin, Leo, daca aveti nevoie de o mana de ajutor, stiti unde ma gasiti! 😉

  #4142 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  Ceva mai complex ofera copiilor Valentin Cristescu:
  http://www.povestealuijester.blogspot.com/

  inca in lucru

  #4143 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  Catelul OSCAR al lui Viorel Pirligras a devenit o revista pentru copii, “OSCAR si prietenii lui”, o publicatie editata de Asociatia Culturala “Craiova”, care se difuzeaza in gradinite.

  Fiecare numar cuprinde si un supliment, “Club Oscar”, realizat de educatori si profesori.

  #4144 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  Despre micul liliac albastru oltean (care adora mujdeiul!) am pomenit la sectiunea dedicata Salonului BD de la Constanta de anul trecut.
  Este o publicatie BD realizata de Alin Ivan (desene) si Manuele Leoni (scenariu), care a aparut prin Asociatia Culturala “Autograf MJM” Craiova.

  A avut un mare succes la salon.
  Speram sa aiba si anul asta cu un nou numar…de vampirism simpatic

  #4145 Răspunde
  Sanki
  Participant

  “Crighi, stejarul din cuburi de sticla”, este primul volum (340 de pagini) din seria (in lucru) ”Lumea Crighi”, a aparut zilele trecute.
  Autoarea este Liana Dădălău:
  “Acum sase ani m-am apucat sa scriu un basm… Proiectul este indraznet si destul de avansat. El contine basmul unde se deruleaza o poceste cu vrahitori, reviste pline de provocari care vor aparea lunar si care vor dezlantui multe distractii. Ele vor ajuta talentatii sa fie cunoscuti si realizarile lor sa aiba o continuitate. Proiectul include si filmulete animate, emisiuni TV si tinde spre fuzionarea acestora cu mediul online. Dialogurile dintre personaje si admiratori se vor putea pirta pe e-mail, in timp real.”
  😕
  “Crighi este un Stejar fantastic din cuburi de sticla mata, pline de provocari. Pe langa personaje, se pot incumeta si pasionatii de jocuri care vor sa-si incerce puterile ca sa le rezolve…”
  Mai e si un CD, o revista lunara…

  Aceasta aparitie ne intereseaza pentru ca la realizarea ei au contribuit artisti precum Victor Drujiniu si Dan Ianosi, cartea avand multe ilustratii si chiar cateva pagini BD.

  Unii vorbesc deja de un “Harry Potter romanesc”!
  http://www.independent-al.ro/cultura/lumea-crighi-un-altfel-de-harry-potter.html

  Ce se alege din acest proiect, om vedea in 2012!
  Are, evident, si site! http://www.lumeacrighi.ro/ unde puteti rasfoi primul capitol.

  LA MULTI ANI!

  #4146 Răspunde
  Spoitoru
  Participant

  Cate pagini BD? si cat costa?

  #4147 Răspunde
  Sanki
  Participant

  Nu stiu mai multe.
  Vic abia a primit un exemplar, dar nu are acum posibilitatea sa ne trimita imagini.
  Pe deasupra (“colac peste pupaza”, ca sa-l citez), a primit o comanda urgenta, iar in acest moment, daca poti sa crezi, deseneaza.

  Exploatatorii astia americani imperialisti! 😉

  #12094 Răspunde
  Marian Mirescu
  Vizitator

  Proiectul a fost abandonat. Vic și Dan au publicat de atunci benzi desenate dar numai la edituri străine.
  Singura bandă desenată de Vic Drujiniu care a apărut în țară a fost ”Viață secretă” in AH, BD! 19

Vizualizare 11 articole - 1 la 11 (din 11 în total)
Răspunde la: Pentru copii
Informația ta: