- Acest subiect are 21 de răspunsuri, 3 opinii și a fost actualizat ultima dată acum 11 ani, 7 luni de _Maxim.
-
AutorMesaje
-
_MaximParticipant
A aparut si numarul 2 al revistei COMICS.
Site-ul este un MUST.
Mergeti la http://www.revistacomics.ro vedeti ce e acolo si mai “vorbim”.Doar atat acum: Bravo! Halal! 😀
_MaximParticipantLa prima frunzarire, constat ca nu exista un cuprins din care sa-i cunoastem pe toti autorii lucrarilor, asa cum e pe site, iar la pagina cu aparitiile pe 2010, (iar) lipsesc fanzinele – normal, AH, BD! si Sanki
BREAKING NEWS!
Editia pe hartie va fi disponibila de saptamana asta si poate fi comandata laformatul obisnuit a5 color 32 pagini: 10 lei
_MaximParticipantA aparut si numarul 3:
“Petrecerea de lansare va fi marti, 19 aprilie la Base Cafe, incepand cu ora 19:00, unde veti putea pune gherutele si pe varianta tiparita a revistei. Daca ratati lansarea mai puteti cumpara revista de la libraria Jumatatea Plina din Bucuresti sau puteti s-o comandati prin posta la adresa comics(arond)revistacomics.ro si in cateva zile veti primi revista impreuna cu cateva stickere si alte surprize, dar grabiti-va pentru ca stocul e foarte limitat.”
http://www.revistacomics.ro/“Artistii care au contribuit la acest numar sunt: Alexandru Ciubotariu, Cristian Marcu, Costel BD, Cristi Mindrut, Dutu, Ileana Surducan, Ionut Popescu, Ioana Serban, Laurentiu Butuc, Mihai Grajdeanu, Neli Morut, Octav Ungureanu, Popa Daniel, Serban Andreescu, Sergiu V. Vasile, Toma Alexandru, Vlad Forsea si Xiusha.” (nicio vorba despre scenaristi )
_MaximParticipantRasfoim online numarul 3:
Coperta are o ilustratie in aceleasi tonuri cartoon, cu o ratusca, si anunta un sumar bogat: 18 artisti (din generatii diferite) in 32 de pagini cu specificatia obscura “de Comics si Benzi desenate” , un interviu in grup “comics.cevamarunt.ro”, o pagina de istorie cu “singurul BD cu personaje antropomorfizate” (ati recunoscut sitlul Dodo Nita! ), un atelier BD de o pagina in limba engleza, mult mai util daca era (tradus) in limba romana.Ne oprim la ceea ce este interesul unei astfel de publicatii: povestile in imagini, cunoscute ca benzi desenate si comics si vom incerca sa vedem care ce sunt:
FISH MAN a cartoonistului Cristian Marcu ramane decorativa. Nu pierdea nimic daca se intitula OMUL PESTE(lui). Dimpotriva? Mai vedem cum e cu engleza mai incolo.
XIUSHA, de vazut cu placere oricand vrei sa vezi ceva delicat si spiritual. De aceea e xiushablogspot.com, deseori in franceza (nu numai in titluri)
OCTAV UNGUREANU, cu ale lui ultrascurte stripuri (de o imagine 🙂 )
SMOKINGCOOLCAT)blogspot.com prezinta o… coperta (?) si un strip cu omul cu parul afro care nu e un pampalau (papa-lapte? ) care sa bea lapte acru, sau cam asa ceva – totul in engleza, dar nu asta ma descumpaneste – am inteles ce scrie acolo, ca nu e Shakespeare sau Busta Rhymes 🙂 dar n-am gustat nici eu… poanta (s-o fi acrit?)
DUTU, haotic si haios – romaneste, in mare masura!
ILEANA SURDUCAN, cu patru pagini pre limba acuarelei, o revelatie! De aceea, ileanasurducanblogspot.com este un must see, iar Ileana S. un gotta watch (shit, drace, se ia, merde!)
VLAD FORSEA le zice romaneste stinky style – The Ren & Stimpy Show si alte purulente Cartoon Network – mai putin grafismul…
POPA DANIEL era deja o revelatie/ Continua sa confirme.
COSTEL, un profesionist manierist: cantonat in grafism si teme.
SERGIU V. VASILE incheie o poveste in…cheie pixel-minimalista cu un Mario-barbos-coreean-sudist si un motan-vorbitor-de-nord care dupa ce se-mpaca la un joint fac Coreea de… NUD!! Nord+Sud= Nud, de acord, p’asta am inteles-o, dar cum multe casete pana la poanta asta, care in acest fel se subtiaza rau de tot.
MIHAI GRAJDEANU, laborios, prezinta un fragment din bedeizarea “La Tiganci”, dupa Mircea Eliade. Uite o chestie la care putini se-nhama… Mihai e-n cautarea unui grafism lizibil si evocativ.
IONUT POPESCU, un tanar veteran, este IONUT POPESCU. Aici, cu o lucrare fara mari ambitii, de ocazie. Ocazia fiind salonul BD de la Constanta.
SERBAN ANDREESCU, dezinvolt, intr-o glumita sinistroida 🙂
IOANA SERBAN, poetico-filozofico-pictural si muzical..si in engleza ca sa fie si mai poetic si mai filozofic si mai muzical, despre Braila 😯 Ziceam ca mai pomenim de folosirea limbii engleze. Ea nu suplineste nimic in BD, nu aduce nimic in plus. Dimpotriva.
CRISTI MINDRUT, inegal (termen aparent depreciativ, dar care presupune parti bune printe… altele), cu o poveste interesanta (nu originala, totusi)
ALEXANDRU CIUBOTARIU, cu trei stripuri din seria 106, pentru “cunoscatori”
JANE CANDY, in engleza, tot pentru cunoscatori, cred, iar de data asta nu sunt unul dintre ei – n-am inteles nimic
LAURENTIU BUTUC, cu sapte pagini inghesuite, din pacate, in 2 pagini, pentru ca sapte era prea mult in “economia” revistei; o banda la care am lucrat impreuna, ca intr-un “atelier BD”Concluzie
in versiune “critica”: inegal, confuz
in versiune “pozitiva” (hem… jumatatea plina): divers, surprinzatorFaptul ca apare si pe hartie este si el “pozitiv”
Inca nu stiu ce este comics si ce este BD in acest numar
SankiParticipantA aparut si nr. 4
http://www.revistacomics.ro/Varianta tiparita: http://www.revistacomics.ro/comandarevista.html
N-arata rau.Invitati speciali, Fredo si Pid’jin…aka Eugen Erhan si Tudor Muscalu – sau invers? Tudor Muscalu si Eugen Erhan?
Un scurt interviu, un MUST despre webcomics!
DAR… exemplificarile (haioase) mentin confuzia: un singur strip, si acela de 2 casete; in rest, cartoonuri cu poante (haioase)Nic Moldoveanu se arata si pe-aci, in sfarsit! (TOT IN ENGLEZA?)
Smoking Cool Cat macar pagineaza cartoonuri disparate ca-ntr-o bedea, fara a fi una.
Mihai Ionescu, direct din visualart.ro
Vali Ivan, o surpriza placuta! Desen “manual”, alb-negru, fara fitze, expresiv. Inspiratia, tot livresca, “promotionala”. Din pacate.
Vlad Forsea, cinic. Cel putin 😈
Ionut si Ciubi, in gasca…
(va urma)
SankiParticipantMaria Surducan cu o parabola in prea multe pagini: incepe bine, dar tot incepe pe trei pagini, iar in ce-a de-a patra… 😐
Octav si Nilu fac reclama… Am intrat si eu. Iata, merge!
“Visul” Ralucai Ionita este in cele din urma un vis: in ultima caseta vedem o fata care se trezeste tulburata, iar imaginile dinainte ar fi visul cu marea care e prea mare… sau furtuna… sau… Visele “ude” au un sens si un rost.
Jane Candy are un serial in engleza ajuns la episodul 3. Sau la inceputul episodului 3…? Am dat pagina si am dat de Burchi – vorba vine!
Mihai Grajdeanu ne tachineaza cu cateva pagini din ultimul lui album cu daci.
Silviu Cadia ne propune un “Smoke Break” cu un fel de Becali care face jocuri de cuvinte in engleza.
“Percival and Aeon” cu un melc poet cu rucsac cu aripi…care seamana cu extraterestrul nevricos PRZ si un gandac side-kick care face jocuri de cuvinte in engleza.
Serban Andreescu, dezinvolt pana la Nell Cobar*, aduce un aer in acelasi timp retro dar si proaspat – vintage?
Cristian Marcu aduce un aer retro…
Costel, cu obsesiile lui sanatoase pe o linie clara si curba…!
Si Veronica Solomon.
Mai e ceva dupa Inkamon!? Ah, Darius Panaite, cu o tachinare… cu care ne tine in asteptare – la mai mare!
Si cum ziceam: “Veronica Solomon.”
*desenatorul si animatorul personajului Mihaelei, celebru pe micul ecran alb-negru si in revistele colorate si “rosii”
_MaximParticipantIata si numarul 5!
Un interviu de numai o pagina cu Puiu Manu, din care nu aflam mai mult decat dintr-un dictionar despre maestru.
Apar si Matei Branea cu parabola inimioarei-vagin care squirteaza si Silviu Cadia cu o gluma de birou: lucrari deja-vazute.
comics.cevamarunt.ro cu una haioasa scurta cu un wannabe evadat, printre altele: una trasa… sub par si alta care nu e terminata (in revista)
Costel BD, cu aceleasi iubiri imposibile intre siliconate bikinoase si senilitici basinosi: o ilustratie si un inceput de poveste…SAU N-AM INTELES EU eventuala POANTA?
Andrei Moldovan ma pune si el la incercare. N-am ras. Trebuia sa rad?… Hmm… de ce-as vrea eu sa rad tot timpul? 😳
Octav Ungureanu, tot cu caricaturile lui, la care daca as rade, as face-o in reluare.
Mihai Grajdeanu o comite din nou! “Nu-ți fie teama [,] fetiț–o.[!]”
(va urma)
_MaximParticipantdeci…
In povestea lui, “Un posibil viitor”, Mihai apeleaza din nou la citate: personajul principal este o “Aranca” tudorpopiana, pe un supermotor (aparent) de aceeasi sorginte*, o fetita care, in contextul asta, pare tot din banda desenata a lui Lazarescu si Popa**… iar in final (care, inca o data, ma lasa descumpanit: ce am invata noi astazi de aici!?) inca un citat, din Albert Einstein! Sa-mi faca autorul, desenator si co-scenarist, cu ochiul: “mai las-o, ca totu-i relativ”?Raluca Z. are in sfarsit o poveste… o contra-poveste 😀 , care si ea ar putea fi doar un inceput de poveste: “O printesa uitata”
Vlad Forsea, cu un personaj fashion-fetishist, intr-o poveste care are un sfarsit, fie el si intr-o franceza mistocarita, ca in tonul povestii, fie el si fals:
“Lé Fin… ?”
[corect: LA FIN]si revenim
*Tudor a fost preocupat de conceptul unui motor zburator, care apare inca din “Florea de otel”, aparuta in ORION in 1994
** “Aranca”, QUADRAT, 1996_MaximParticipantUrmeaza FRED & PID’JIN, Marca Inregistrata! 8)
Cristinel Zaharie, cu niste glumite cu cuplul de comici ai panelului Moku si Boku. Ce sa mai zici? 😐
Ileana Surducan.
Mihai Ionescu. Minimalist. Clean. Funny. Nu rad. Mai bine: zambesc 😀
Alin Ivan, cu o lucrare mai veche, revizitata: re-lettrata (cam inghesuit), re-colorata (pe calculator, cu “galeata”)… tradusa (…??)
Dan Popa, din pacate, doar cu o ilustratie comica.
…o reclama la tabaradejocuri.ro
Nicolae Negura are o poveste cu CAP si coada. Grafism interesant, dar scrisul este neglijent. Nici fontul n-a fost o alegere prea buna.
Cu Wanna Dobre e mai simplu: personajele rad singure la sfarsit. Este efectul jointului? Al povestii in niciun caz.
Ioana Serban. N-am mai citit.
Xenia Pamfil…XiuSHa…cu Papoi, cu toate cele 😀 inconfundabile!
Si totusi unde e numele autoarei??Ionut Popescu.
Happy end, cum ar venii.a.tParticipantMULTUMIM, Max!
recunosc fapta si o regret
promit sa ma indrept 🙄
i.a.tParticipantPuiu Manu imi bucura copilul din mine 🙂
_MaximParticipantA mai aparut un numar (6)
http://www.revistacomics.ro/
cu “numere” mai vechi, mai noiPardon: “volum”, ca e mai “Sankian” 😆
Nu mai iau la rand exponatele, pentru ca m-as repeta.
Doar atat: Fetele se remarca din nou, cu stil, cu talent, respect si inteligență! (etc :D) Veronica, Xenia, Raluca, Ileana…In mod clar, lipseste un fanzin/magazin, o revista BD, in chip de Manga sau sub sigla Comics, PENTRU COPII.
Pentru copii, asa cum mai stim noi ca sunt copiii.In fine, speram ca acest fanzin nu va fi confundat cu o publicatie pentru copii, ca vorba omulanului de Branea: vom fi din ce in ce mai multi “pasionati” de… de asa ceva.
…Pentru inceput, daca ar exista un avertisment referitor la “audienta”?N-as limita libertatea de expresie/de expresivitate, as limita libertatea de a bate campii cu astfel de expresii/expresivitati. Nu cea de a calatori, de care pomenea M.B. in interviul acestei editii, in care nu se dezminte – ceea ce, inca o data zic, e OK.
_MaximParticipant…numarul 7
http://issuu.com/smokingcoolcat/docs/comics7ian2012XIUSHA: “…inca mai visez sa public cartea mea…” (din interviul editiei)
Benzi desenate de XIUSHA (cu o povese aproape SF, daca n-ar fi mai mult de-atat), veteranii Ionut Popescu si Matei Branea (cu bancuri), Cristinel Zaharie (clean, satiric si…incomplet?), Gavrila Alexandra (oniric…), Sorin Pintilii (cu o poanta gen Odiseea Spatiala), Alice Rapceanu (stylish…roman grafic de o pagina? deci fragment – trebuia mentionat!), SICKBOY (animat), Doru Axinte (“desene” pentru o scurta: “Marele Viscol”; cine-i scenaristul? haios, dar deja-vu), Raluca Zaharia (cu inca doua pagini din “Printesa uitata”, de data asta bine marcata cu VA URMA – asa ca nu mai spun ca e “incompleta”), Adrian Serghie (cu un iepure braneaian in oglinda…!?), Andrei Puică 😆 😆 , Vlad Forsea 😀 , Costel BD (cu inca o gacica la mare), Nicolae Negura 🙂 , Cristian Mindrut (suparat) si Alex. Talambă!Un numar mai echilibrat decat celelalte.
Felicitari!SankiParticipantA aparut numarul 8, cu coperta, (micro)interviu si o banda inedita de Alexandru Talamba
http://www.revistacomics.ro/
De unde pasiunea pentru benzile desenate?
“De la primele reviste Pif care mi-au picat in mana.”_MaximParticipantCuprinsul:
– O banda desenata de Alexandru Talamba
– o pagina intitulata “Secsi Mioritza” si (oarecum) semnata de secsimioritza.ro, cu “va urma” si n-avem decat sa asteptam…
– o banda desenata de doua pagini de Alexandru Ciubotariu pe un text aforistic/filosofic de Mati Botezatu, sau invers: textul este pus pe desene
– o pagina cu caricaturi si un strip “comics.cevamarunt.ro” de Toma
– trei pagini BD de Paul (scenariu) si Alin Ivan (desene) dintr-o serie, care aud ca va avea viata lunga, “ARCA”, colaborarea Seniorului cu Juniorul
– patru pagini dintr-o banda desenata de Tiberiu Bleoanca cu budisti (si poate pentru budisti), in engleza, fara sfarsit dar si fara “va urma”
– o pagina de caricaturi “Bucharest Fashion Tips”
– o noua aventura a lui “Nilu…” de nilu-crocodilu.blogspot.com intr-o pagina dubla intr-un traseu desenat haios
– o bedea de Daniel Popa, fara titlu, in engleza si umoristica, ca de obicei si in culori, ca…mai nou pentru Daniel (cam tari, in fundal, ii zic iar)
– inca un episod dintr-o saga, “Printesa uitata”, marca Raluca Zaharia
– Serban Andreescu prezinta plansa cu care a participat la “Salon Stripa” de la Belgrad de anul trecut
– inca o caricatura pe plaja, de Costel BD
– episodul 05 cu Jane, “Jane learns a lesson” (English lesson) de janecandy.com (eu n-am invata nimic)
– Up’n Down in COLWARS de Sickboy de la sickopathic.com (Get it? Good)
– Matei Branea in rolul lui Matei Branea de legatm intr-o deliranta belea de bedea
– “Monstru'” de Tiberiu Capsali: in engleza divina
– un omagiu adus de Ionut Popescu lui Moebius: “ADIO” (…)
– CANTEC de Flavius Patrascu, o improvizatie creionata dupa Nichita Stanescu
M-a uitat Dumnezeu, gandindu-ma
pana cand gandul
mi-a devenit trup.
M-au uitat frunzele
adumbrindu-ma
pana cand nevazutul
mi-a devenit vazut.
Stau ca si cum cineva
ar trebui sa-si aduca aminte de mine
si-ntre timp, ros de aer si nins
mi se stinge lumina-n oricine. (original, integral)
– Pacatele tineretii securiste in “Prof. Scarlat si Regresia Hipnotica” de Doru Axinte
– “Din panseurile lui Sanzian”, un fel de Le Chat de Philippe Geluck, de Dan Coltea
– Cristinel Zaharie cu inca o aventura trei de cosmo-satira, “Bubulac si craterle”Un numar care arata bine.
Mai bine.Asteptarile “cresc”…
-
AutorMesaje