…si CINEMA, normal!

Etichetat: , , ,

Vizualizare 15 articole - 1 la 15 (din 81 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #254 Răspunde
  Sanki
  Participant

  Filmul, cum sa lipseasca filmul de aici?
  (banda de…celuloid sau magnetica)
  (…digital)
  (etc)

  #2519 Răspunde
  Sanki
  Participant

  KISS KISS, BANG BANG

  Cine ar fi zis ca mai poate exista un al doilea PulpFiction?

  L-am vazut aseara la cinema. De ce PF? Bineinteles ca mi se pare ca vad Tarantino peste tot…asa cum studentii de la Arte ti-l trintesc pe Tarkovki ca idol suprem, fanii de action packuri vin cu Tsui Hark, John Woo si the The Ultimate Taran-tulino.
  Ergo, de ce PF – pentru ca este un film facut pe litera cartuliilor cu pagini galbui si coperti kitsch, cu tipe in posturi SM si detectivi in atitudini Bond, chiar titlul e un clin d’oeil la 007. Filmul este structurat pe capitole purtind titluri ale romanului lui Chandler si are un umor decapant, in cascade,
  delirant aproape de Fratii Marx, poate pentru ca personajul principal, dar si naratorul cu virtuti mai mult decit diegetice, Robert Downey Jr, este
  new-yorkez.
  Are multe din Arma Fatala, asta e destul de evident, pentru ca tipul care a regizat filmul este scenaristul seriei.
  Cred ca mai degraba umorul si sursele de inspiratie m-au facut sa ma gindesc la PF, nu e nici pe departe un film intelectual si nu are clasa lui PF, dar este o super tare comedie si daca ai citind vreodata carti politiste si ai fanstasmat la un Woody Allen meets Peter Sellers meets Alan Arkin pentru un James Bond cu influente chandleriene, hei, dar cred ca asta s-a
  facut deja, ma rog, fara prea multe “prises de tete”, este un film teribil de amuzant, unde am vazut un Joe Pesci de sorginte latino…private joke.

  PS : This is not quite a review, more like a teaser, that’s why I didn’t tell you the plot.

  Titlul aduce aminte si de comedia muzicala Chitty Chitty Bang Bang

  #2520 Răspunde
  DreamWave
  Participant

  Comod? Ce e cel mai comod? Sa ne indesam posterioarele in fotolii de puf, cu berea in dreapta, cu junk-snacksurile in stanga si sa halim de zor din multicoloratele si multipenibilele transmisiuni de la tembelizor. Nici macar vizionarea unui film nu mai e ce a fost. Si pana la urma, comoditatea aceasta e relativa. Este vorba si despre chef. M-am abtinut sa dau vreun vot. Nu stiu pt cat timp.. 😛

  #2521 Răspunde
  Sanki
  Participant

  Am vazut numai trailerul…

  #2522 Răspunde
  Sanki
  Participant

  Mi se pare ca trailerul nu se ridica la nivelul filmului si chiar nu demonstreaza nimic din potentialul si asa zisa “chemisty”. Mi-a venit in minte un film care se petrece tot in Tinsletown si cam cu aceeasi verva “rocambolesca”, Get Shorty, dupa un polar de Elmore Leonard.
  Da, pentru ca am vazut postul dar si intrebarea ridicata referitor la comoditate……….. N-as vrea sa merg pina in pinzele albe si, in plus, notiunea de comoditate imi creeaza disconfort.
  Cineva aseara imi propunea un kebap inainte de film si am refuzat categoric pentru ca imi repugna ideea de a digera in timpul unui film, de-a mai simti nevoi biologice. De multe ori prefer sa ma duc singura sa vad un film, nu ca n-as vrea sa impart momentul, dar refuz s-o iau ca pe o distractie, ca pe o iesire saptaminala, motiv pentru o intilnire in 4. Eu ma duc sa vad – si spun titlul filmului -, nu ma duc la cinema, sau la film, asa nedefinit si ma duc cu anxietatea intilnirii cu un autor de la care astept multe, cu speranta mirarii, a pierderii intr-un alt spatiu, si cu dorinta de-a fi singura in sala, o sala micuta-culoar cu scaune plusate rosii, care ar trebui sa difuzeze numai X-uri, asta e impresia pe care am avut-o prima data in astfel de sala.
  Si pentru ca tot vorbim de comoditate, singurul lux pe care mi-l permit este sa ma descalt si sa-mi pun picioarele intre despartitura scaunelor din fata. Daca o pot numi delasare a corpului, dar creierul lucreaza in permanenta, si nu-i voi lasa o secunda de respiro.
  Stii, mi se pare ca m-am detasat de anumite apucaturi romanesti sau poate evoluez eu intr-un mediu voit snob si claustru. Dar in momentul in care am redat peste bacania numita cinema Patria*, (si cu inima strinsa ca Jean Negulesco* plin de igrasie a sucombat inaintea colesterolofilului mai mare), si unde chiar m-am simtit agasata si trasa in jos spre telurisme si alte cele fiind nevoita sa asist la chelfaiturile, plescaiturile, rontaielile, Aaaaaaaaaaah sau Ahhhhhhhhhh socante si socate, exprimate cu zel de junimea de cartier, care de!, nu fusese scolita la hmmm, Dijon!, enfin, bref, m-am simtit perturbata, da, am simtit o stare de disconfort, relasul lor se facea pe socoteala mea. Si nu cred in stolul de muste, si in filme cu casa inchisa si in zumzaieli excitate, ci mai degraba in singuratea cinefilui de cursa lunga.
  Locuiesc intr-un oras mic, ma duc la asa-zisul cinema d’art et d’essai unde de-abia recent au introdus aerul conditionat si unde nu-ti taie nimeni biletul si unde afisele sunt aproape si le poti atinge si unde nu exista masina de floricele sau distribuitor de bauturi. Mi se pare ca salile au ceva din simbolistica unei minastiri si cind intri subit nu mai chef sa rizi sau sa vorbesti sau sa intrerupi firul gindirii celuilalt “credincios”. Poate ca “a la longue” pare o atitudine- vag letargica,aceea de-a veni in casa filmului cu atita piosenie si cu programul=Biblia in mina, dar respectul pe care il acorda acestui spatiu oamenii care ii trec pragul, ma va face sa prefer sa
  ramin o snoaba, si sa degust un film decit sa-i dezgust pe altii cu un concert in fast-food major.


  Pe Cristina o veti reintalni si in paginile AH, BD! si Sanki

  *cinematografe din Craiova: “Patria”, nume prezent mai peste tot in tara, o “mandra” constructie a epocii de aur, si “Jean Negulesco” (fost “Central”), o vechitura care a gazduit si o surrealista (subversiva) cinemateca in anii 70!

  #2523 Răspunde
  Sanki
  Participant

  chestionarul provoaca discutii
  chestionarul poate pune in discutie insasi “comoditatea” in cauza (sau ca efect? 😕 )

  #2524 Răspunde
  Sanki
  Participant

  Cinematografele vor ramane locuri magice.

  #2525 Răspunde
  DreamWave
  Participant

  Speram ca vor mai ramane.. nu doar in Bucuresti (multiplex) 😉

  #2526 Răspunde
  DreamWave
  Participant

  Nice ‘article’, Cristina!
  De asemenea articole de pareri (ei bine, ceva mai redactate) personale, dar si obiective vom avea nevoie pt Dream Cast (Singurele valori sunt cele umane)! Got the picture? 😀

  #2527 Răspunde
  Sanki
  Participant

  Ea citeste ce apare aici si va fi prezenta acolo unde parerile care conteaza…conteaza! 😉

  #2528 Răspunde
  Sanki
  Participant

  Cred ca in loc de 6 degrees of Kevin Bacon, ar trebui sa jucam 6 degrees of Bill Murray: pentru ca am vazut Broken Flowers, ultimul Jarmush si pentru este acelasi middle ’50 care ma cucerise in Lost in Translation al Sofiei Coppola si pentru ca fredonez Just Like Honey de la Jesus and the Mary Chain si da, Jarmush este acel american pierdut in nouvelle vague de al carui rezonant si sublim pictural alb-negru Dead Man m-am indragostit si l-am revazut de 3 ori de mi-am setat Power DVD definitiv pe Region 1, this sucks!btw, si pentru ca Jarmush a facut Coffee and Cigarettes si n-a uitat sa-l puna pe Bill sa serveasca intr-un schimb suprarealist de replici cu RZA si GZA, doi din rapperi de la Wu-Tang.
  si Bill se repeta la infinit in Groundhog Day, in oraselul cu nume de nepronuntat si pentru ca Bill nu se repeta numai in filmele lui Jarmush dar si in filmele lui Wes Anderson si pentru ca Life on Mars al lui Bowie tradus in portugheza, cintat la chitara acustica de Seu Jorge suna senzual si pentru ca ascult din nou The Kinks gindindu-ma la Rushmore si pentru ca o are alaturi pe Angelica Huston in the Life Aquatic with Steve Zissou si pentru ca de GhostBusters la Alien nu e decit un pas……….
  Si cind ma gindesc la un Celebrity Death Match Bill Murray vs Kevin Spacey I think I’ll bet all money on Bill!
  Sorry, Keyser!

  #2529 Răspunde
  Sanki
  Participant

  CRISTINA:
  Mo(o)re of me……….:
  I’m hysterical! I’m having hysterics! I’m hysterical!
  I can’t stop when I get like this. I can’t stop. I’m hysterical. Oh my god. Ah-la-la-la. I’m in pain! I’m in pain, and I’m wet!… and I’m still hysterical!
  De fapt asta nu sunt eu, ci Leo Bloom(Gene Wilder) in The Producers de Mel Brooks, dar sa zicem ca ma reprezinta, once in a square moon.
  Apropo de Gene Wilder, primul Willy Wonka, inca n-am cazut Charlie and the Chocolate Factory, bommer!
  O sa incerc sa fiu mai productiva, si de fapt descopar ca nu e asa de greu, faut juste réagir, cred ca e un proces cit se pooate de chimic, si incerc sa ma dezbar de crezul meu de viata si slogan Guinness in acelasi timp “Good things come to those who wait”.
  Dar nu ma dezbar de Guinness, nici de bere, nici de Alec…

  May the schwartz be with you!

  SANKI: Alec?
  CRISTINA:
  Guinness, Alec Guinness aka Obi-Wan Kenobi, one of my favourite Brits. Daca ai vazut doar LadyKillers al fratilor Coen, iesi in pierdere, originalul cu Guinness in rolul profesorului,are un spirit victorian, un cinism si o decupare demna de Arsenic si Dantela Veche si Mr. Verdoux. Si de ar fi numai The LadyKillers, dar omul asta a jucat in The Bridge over the River Kwai, Cromwell, Dr. Zhivago, The Comedians, Lawrence of Arabia. Pacat ca a ramas in umbra unui O’Toole sau Burton.

  #2530 Răspunde
  Sanki
  Participant

  …Ghost Dog?

  Sa nu ma lasi pina nu-ti spun multe, multe despre Ghost Dog, un film din ’99 de Jim Jarmusch, da, tot el, pe care tocmai l-am vazut la retrospectiva.

  I mean, whoah, whoah, fucking A, inca imi tremura miinile si meningele nu se mai opresc din interconexiuni.

  Stii, cind un absolvent american de literatura,cu o mama critic de film, care petrece un an in Franta si nu mai iese din Cinemateca, si se apuca si el de cinema, ai toate sansele sa dai peste ceva foarte nedigerabil, greu abordabil, voit elitist. Bine primul Jarmusch e chiar imposibil de vazut, e atit de sforaitor ca l-am tinut numai in fast-forward.

  Am vazut pina acum Stranger than Paradise, Coffee and Cigarettes, Dead Man si Broken Flowers. Ii stiam deja pasiunile, clin d’oeil-urile si ma obisnuiesm cu chitara lui Neil Young si cu guest-starurile independentilor. Si m-am minunat asta-seara, de inteligenta sublima a acestui om, de umanismul, de metoda lui, de felul de a digera si a deturna autorii preferati si miturile umanitatii, si a lua un caz sociopat si a-l transforma intr-o referinta la crezul samuraiului.

  Inca nu ti-am spus nimic de filmul asta, cind imi revin o sa pun lucruri mai multe pe hirtie. Si iarasi un lucru enorm, faptul ca pe creditele filmului, Jarmusch adresa multumiri speciale lui Mary Shelley, Akira Kurosawa, Jean-Pierre Melleville, Miguel de Cervantes. Si eu zic zau lui Dumnezeu ca exista filmul acesta.

  Doar o vorba sa-ti mai spun: Rashomon

  #2531 Răspunde
  Sanki
  Participant

  (I-am spus Cristinei pe sleau neshte kestii d’en Romania, cum spre un exemplu de Caruselu’ si cum de se ajunge sa intindem mana pentru 450 de abonamente ca sa continuam tiparirea numarului 3 – v. topicul pe acest forum si ea asa grai:)

  M-au trezit amenintator clopotele de la Eglise St. Michel, juste a côté, sa fie nunta sau inmormantare?
  Mare adevar ai grait, bade!
  Pacat ca nu se discuta mai des lucrurile asa serios cu cartile pe fata si chiar cu sictirul aferent, decit cu glumite, amabilitati, mirari si sarabande de smilies.
  Ah, daa! Ma manca in buricele degetelor amar rau de tot, sa fac o mica mare remarca, de mai antart, de fapt de cand am inceput sa intorc paginile forumului DW. Nu am fost si nici nu sunt in continuare utillizatoare frecventa, sau macar cititoare pentru ca am un mare blocaj pe care n-am putut sa-l depasesc pina acum.
  Nu prea imi place sa ghicesc si sa joc jocul cine are cel mai fain avatar si sa va arat eu ce citat fain am gasit si imi pozez o atitudine supermegalointeresanta.
  Si ma frustreaza creaturile alea mici infame si icterice care se zbenghuie pe ecran, serios, suntem chiar atit de lipsiti de abilitati comunicationale si emotionale, incit trebuie sa deschidem imediat lada cu zestre si scoatem un smiley super excitat, care ce…..imi face cu ochiul, gen, stii tu, monser, diplomatie. Ok, opresc ditiramba impotriva acestor gremlinsi blonzi, ca oricum cred ca lupt impotriva unor mori de vint.
  Dar unde e cuvintul, aceste creaturi mananca din spatiul cuvenit uvantului?!!! Majoritatea raspunsurilor sunt infam de scurte si inutile si evidente, poate ca exista lucruri spuse in “prive”, de care noi cititorii de rand nu avem parte, caci iarasi mai am o senzatie de cerc inchis, strans in jurul marilor clasici si pe care nu-l poti patrunde.
  Subiectele propuse de (si aici citez avatarii, cred ca e mai political correct): Maxim, Sanki, DreamWave printre cei mai prezenti (si cred mai sunt vreo 2 mai noi – scuzele, de rigoare, dar nu am citit tot), sunt mai mult decit interesante si pacat ca sunt lasate aproape de izbeliste, de ceilalti breslari, si tot ei trebuie sa liciteze de fiecare data mai sus mai interesant.
  Lipseste calitatea argumentatiei, de fapt, lipseste cu desavirsire la multe dintre subiecte.
  Ergo,cu toata inertia asta, somnul cel de moarte, abulia, dezabuzarea la 24 de ani, acest las’ ca stiu eu cum merg lucrurile,sindromul cel verde al rromanismului si visul la “american splendor”, mi se pare normal doctore, ca si revista asta sa fie pe “flatline”. Bon, si argumentatia mea e teribilist de sofista, dar e pur si simplu o reactie la miscarea asta browniana, care ne inunda de peste tot, intra in noi si innoada vasele capilare si comunicante……
  Electrosocuri, nenicule, asta trebuie!

  PS:Doua teme obligatorii pentru orice bedeist-bedefil cu scuzele de rigoare daca “the assignement” a fost deja indeplinit: American Splendor-filmul dupa The Harvey Pecker comics si Jimmy Corrigan de Chris Ware, una din cele mai tari bedele din ultimii ani, multipremiata si cu un stil inconfundabil.

  PS2: Imi asum responsabilitatea pentru tot ce am zis si sunt pregatit sa infrunt eventualele luari de pozitie cu argumentatii din partea tuturor partilor implicate.

  Sluga
  C

  #2532 Răspunde
  Sanki
  Participant

  Ziceam ca am mai multe de spus despre Ghost Dog, am atasat un doc. dar tot e maruntis fata de cum s-ar putea analiza filmul asta cu chei greimasiene,
  structuraliste, metziene et alt.

  Che Guvida
  (aka Cristina)

  Sanki: “Aveti putintica rabdare si veti citi si voi… :wink:”

Vizualizare 15 articole - 1 la 15 (din 81 în total)
Răspunde la: …si CINEMA, normal!
Informația ta: