URBAN COMICS [made in Cluj]

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #430 Răspunde
  _Maxim
  Participant

  Ma bucur ca avem carti si fanzine si reviste de benzi desenate ale noii generatii cu o circulatie tot mai mare.
  Ma bucur de reinnoita bucurie a cartii.

  Dupa albumul de… absolvire “Maniaque BD” al clubului cu acelasi nume de la Constanta, condus de Florin Petcu (Engraphos) si sustinut de Alliance francaise, aparut anul trecut, http://dreamworld.syndicart.net/forum/viewtopic.php?t=336&highlight=maniaque in acest an avem parte de cel al clubului BD strans in jurului lui Adrian Barbu (Graphite) la Centrul Cultural German din Cluj, “URBAN COMICS (made in Cluj)”.

  Tomis, Napoca, aceleasi preocupari….

  Multumesc pentru dedicatiile primite pe aceasta frumoasa carte, de o calitate grafica exceptionala odata, normala acum ! Coperte tari si format comics-graphic novel, obisnuit si el.

  1. “O intamplare ciudata” de Iulia Rob ne dezvaluie o parte mai putin urbana a Clujului, cu o grafica jucausa, inventiva.

  2. Ileana Surducan.
  Eh, de data asta sa dezvolt acest punct. De vedere. Ileana ne spune cu sarm povestea induiosatoare a debalaurizarii unui mic balaur inainte de a ajunge un mare balaur in “Sfantul Gheorghe si balaurul”
  Preferam punctul…

  3. Ludmila Hodis, “Ursul si furnica”, o fabula proaspata, in care primul personaj e autoarea.

  4. Alexandra Abagiu plimba “Ursuletul de plus” printr-un Cluj andersenian.

  5. Anna Benczedi ne deseneaza o legenda urbana (sic) cu “Fum si zapada”.

  6. Documentarea neupdatata a unui baiat foarte extraterestru in arta agatamentului sau/si emanciparea feminina contribuie la esecul contactului de gradul III… spre IV, in “Neon Guy” de Maria Eftimie.
  Eu cred ca de vina sunt si hainele lui neoniene.

  7. Apropo de baieti geniali si neintelesi, iata unul, in sfarsit : David Esanu, care se razbuna pe un profesor in, ei, da, “Geniu neinteles”.

  8. Sa revenim la fete, care prefera “Monologul in doi” : Am urmarit cu sufletul la gura intamplarea orchestrata prin repetarea raveliana a temei “pierderea si regasirea de catre un pictor a panzei sale”…

  9. Andra Astefanesei – Almatheya viseaza colorat in “Cadere libera”… sau este ea visata ? N-am inteles. Interesant…

  10. Oana Cocheci ne arata cum “Pe acoperisurile Clujului” o candida pisicuta devine o pisicuta caida (de acum exista si femininul lui caid)

  11. Maria Surducan, in “Iscoadele”, aureste pocalul cautat de cristal. Pocaleste cristalul aurit de cautare… Nici ea n-a inteles. Ametitor. Interesant…

  12. O greseala de tipar ! Dan Barbu. Ah, ba nu: e baiat ! Inca unul !? “Degeaba” introduce si o tematica barbateasca, politica. Naivismul grotesc cuceritor ar fi dat bine si-n culoare !

  13. Vorbind de baieti si politica si de culoare, pe careFlaviu Patrunjel a pus-o, dar cam prea apasat: am savurat povestea despre “Omul neutrin sau cum a devenit Clujul orasul luminilor”, dar am lasat pe margine putin albastru excedentar.

  14. “Atentie, fragil !” Am fost avertizat de la bun inceput si am admirat broderiile desenate de Cristina-Larisa Craciunas, in care m-am incurcat nitel. Interesant…

  15. Sebastian ! Inca unul ! Baculea ? E ruda cu Bakula din Star Trek : Enterprise ? “Fast Food”. Trendy, undergroundish, la prima vedere si la a doua. Ar mai fi ceva. Contez pe asta !

  16. Adrian Barbu, in “Happy No Year”, o da-n putin S si mult F pentru finalul cartii. Aponevrotic, apologetic, apoteotic.
  Hai, ca baietii nu s-au prezentat rau, desi putin !
  …Moment! THE Adrian Barbu!? Abia astept sa vad incotro se duce cu acest nou look!

  …Pelendava?
  Adrian Barbu arunca manusa: pe cand asemenea albume si in alte orase?
  La Craiova a fost si este AH, BD! si mai nou Sanki, fanzine care au debutat si crescut autori si fani BD in anii nouzeci si in acest secol, mai ales prin intermediul Internetului. Prin aceeasi devenire a trecut si clubul SFVA*.
  “Tinerii lupi” nouazecisti craioveni** de la AH, BD! s-au raspandit prin tara si mai departe: Nicolae Florin Radu (Cluj-Bucuresti-Craiova), Alexandra Dan si Teodora Velica (Bucuresti), Cristina Anghel (Dijon), Cristian Loghin (Cracovia)… ahbd.syndicart.net !

  Varanii*** din Banda Desenata Craioveana mai bantuie pe acest teritoriu…

  * Victor Anestin
  **in fanzinele noastre au debutat si au publicat autori din toata tara cat si din strainatate, padawani si cavaleri BD
  *** puteti citi si “veteranii”

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
Răspunde la: URBAN COMICS [made in Cluj]
Informația ta: