_Maxim

Răspunsurile la forumuri au fost create

Vizualizare 15 articole - 1 la 15 (din 2,084 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • în răspuns la: Ce filme am mai vãzut #2941
  _Maxim
  Participant

  Un „oldie” (1960), The grass is greener, de Stanley Donen, cu naturaletea spirituala Cary Grant, cu farmecul invaluitor Deborah Kerr si cu solidul bland Robert Mitchum si fragila Jean Simmons.
  Nimic neobisnuit, daca n-ar fi piesa-scenariu de Hugh Williams si Margaret Vyner, pentru care as marca filmul azi +30, nu doar ca e vechi 😀

  în răspuns la: Ce filme am mai vãzut #2940
  _Maxim
  Participant

  Blue Jasmine de Woody Allen.
  Cate Blanchett.

  în răspuns la: Ce filme am mai vãzut #2939
  _Maxim
  Participant

  Am re(re…)rerevazut Groundhog Day, de Harold Ramis, cu Bill Murray si Andie MacDowell, adevaratul Edge of Tomorrow, cu Tom Cruise…

  în răspuns la: Ce filme am mai vãzut #2938
  _Maxim
  Participant

  World War Z pare ceva…. ENORM: Zombie + Razboi + Planetar!
  Poate ca enormitatea asta il scuteste de efortul de a da explicatii „stiintifice”: asta e, se intampla shit! Daca-l mai pui si pe Brad Pitt… si o cinematografiere corecta, uiti si de cliseele genului (…”compozit”: catastrofic-horror-eroico-militar…) totul e OK.
  Urmatorul!

  în răspuns la: Ce filme am mai vãzut #2937
  _Maxim
  Participant

  Intamplarea face sa fie in seara asta la HBO „Darul lui Jonas” (The Giver), unde oamenii sunt niste Chappies…
  Filmul are la baza un roman, nu un scenariu insailat si nu e facut neglijent (clin d’oeil la urechiatul robot – aha, da, alea-s antene, antene de expresie :mrgreen: )
  Evident, i se reproseaza (doh) ca nu e atat de profund ca sursa.
  Filmul, in sine, este consistent/echilibrat, inteligent/emotional

  în răspuns la: Ce filme am mai vãzut #2936
  _Maxim
  Participant

  Trebuia sa vad CHAPPIE, inainte de un neverosimil ALIEN 5* al aceluiasi Neill Blomkamp, cu aceeasi Sigourney Weaver, stiind de primirea proasta.
  Povestea e varza. Si filmul.

  ________________________
  * ba ALIEN 4, adica sequel la ALIEN 3, ba sequel la ALIEN 4, adica ALIEN 5, ba fara legatura cu noua wannebe franciza PROMETHEUS, ba se coordoneaza cu faptele din PROMETHEUS (1) si viitorul (2)… Doamne-ajuta!

  în răspuns la: Ce filme am mai vãzut #2935
  _Maxim
  Participant

  Un film cu Dudley Moore si „Cei spate magnifici”. O duminica frumoasa!

  în răspuns la: Sandu Florea #1908
  _Maxim
  Participant

  Sandu lucreaza acum la #8 din seria Deathstroke, „care va dura pana in toamna.”
  De atunci, urmeaza sa inceapa lucrul cu Tony la Justice League.

  ASADAR, va fi foarte prins, iar ultimele planse din povestea inceputa pentru volumul MONSTRI (III), care va aparea in aceasta toamna ca numarul 25 al seriei AH, BD! vor fi preluate de artisti romani.

  to be continued

  în răspuns la: JURNAL DE PIFAN #5052
  _Maxim
  Participant

  Jurnal de Pifan este un proiect care s-a copt timp de cativa ani.
  Este sa fie in acest an, cand se implinesc cincizeci de ani de la aparitia primului numar de Vaillant Le Journal de Pif, intr-o formula care anunta cumva seria Pif Gadget: format A4, personaje care urmau sa faca istorie din 68, si deja cu o poveste completa „realista” de 12 pagini – in vechiul Vaillant A3 erau povesti cu „va urma”.
  Prima editie va avea 64 de pagini si vreo 60 de…planse.
  Au contribuit, in cele din urma, din cei care au fost atrasi de idee*, autori BD din mai multe generatii: Mircea Arapu, Francois Corteggiani, Sorin Anghel, Viorel Pirligras, Laurentiu Mates, Remus Brezeanu…**


  * de a face povesti cu si despre personaje din Vaillant Le Journal de Pif
  ** etc

  în răspuns la: JURNAL DE PIFAN #5051
  _Maxim
  Participant

  Un tribut adus unei publicatii importante a copilariei „comuniste” si de „tranzitie”* de vise colorate pe hartie… va fi numarul 24 al AH, BD! si va aparea in luna mai, 2015. Mai precis, va fi „lansat” la East European Comic Con, Bucuresti, 8-10 mai http://comic-con.ro/

  O contributie de ultima ora este cea a unor artisti si colectionari din Bulgaria (Dimitar Stoianov-Dimo, Petar Stanimirov, Ivaylo Ivantchev, Evgenii Yordanov, Aleksandar Vytchkov), tara in care revista Pif, in toate perioadele si formatele sale, a avut o influenta similara celei exercitate in Romania… Spre deosebire de tarile din fosta Iugoslavie, unde circulau mult mai multe publicatii BD straine – decat una singura care nu era Pif, aproape necunoscuta acolo. Dar cu artistii din aceasta zona avem colaborari mai vechi si trainice in AH, BD! Acestea continua si in numarul 25, unde Aleksandar Sotirovski, prezent deja in volumul 22 al fanzinelului Sanki – aprilie, 2015 https://syndicart.net/publicatii/sanki/numere-sanki/sanki-vol-22/ va avea o poveste foarte interesanta ca subiect, nemaivorbind de calitatea grafica de nivel „european”.

  Termenul de predare a contributiilor este de o saptamana, pentru a avea timp de inchidere a sumarului si finisare a machetei in vederea tipaririii acest numar in timp util pentru Bucuresti.

  _____________________________________
  * mai bine de o juma’ de veac!

  în răspuns la: 22! #5574
  _Maxim
  Participant

  Nu. Nu e volumul 23.

  va urmaaaaa… 😯

  în răspuns la: Sandu Florea #1907
  _Maxim
  Participant

  „Am ajuns cu Deathstroke la # 6 si am inceput un alt arc de 4 issues in care apare Superman.” [inca din #7!]

  In plus, Sandu va contribui la editia din Mai a numarului urmator din AH, BD! 🙂

  în răspuns la: Ce filme am mai vãzut #2934
  _Maxim
  Participant

  NIGHTCRAWLER: independent si tezist, liniar si previzibil.

  Revenind la OSCAR, de remarcat prezenta si prestatia lui Edward Norton in doua filme nominalizate – THE GRAND BUDAPEST HOTEL si BIRDMAN
  De asemenea, ziceam de BOYHOOD cu amar sarcasm ca va fi uitat.
  Am citit aici http://www.indiewire.com/article/i-attended-the-oscars-and-hung-out-with-the-losers-20150223?utm_campaign=i-attended-the-oscars-and-hung-out-with-the-losers-20150223&utm_medium=social&utm_source=Facebook&utm_content=i-attended-the-oscars-and-hung-out-with-the-losers-20150223 acelasi lucru, sub alta forma
  Years from now, nobody will remember this year’s ceremony. They will remember „Boyhood.”
  Un elogiu si o elegie in acelasi timp de la un participant la Gala Oscar.
  Articolul se incheie cu:
  A year ago, Coltrane’s appearance was distinguished by a gleaming nose ring that stood out in his long features. As awards season picked up, he was advised to tuck it away. But at dinner, Coltrane’s silver piercing was back in action. He grinned, finally, and said, „No more votes to get.”
  NOTA: Coltrane este „Baiatul” din BOYHOOD. El a fost sfatuit sa renunte la un piercing in „sezonul premiilor”. La dineul de dupa Gala, piercingul a reaparut. A zambit amar si a spus: „Nu mai sunt voturi de primit.”

  în răspuns la: Ce filme am mai vãzut #2933
  _Maxim
  Participant

  Am vazut similitudini, am descoperit paralele si perpendiculare… dar ceva nu merge!
  Daca am schimba titlurile filmelor?

  the old switcheroo

  Boyhood = The Theory of Everything
  The Theory of Everything = The Fifth Element
  Birdman = The Scarecrow
  Whiplash = Rocky
  Grand Hotel Budapest = Imitation Game

  în răspuns la: Ce filme am mai vãzut #2932
  _Maxim
  Participant

  Asadar…

  1. WIPLASH i-a dat OSCARUL pentru rol secundar masculin lui J.K. Simmons + scenariu adaptat. J.K. a reusit sa adauge ceva unui film si-asa „peste bord”!
  BIRDMAN este cel mai bun film al celui mai bun regizor. Interpretarea si scenariul sa fi fost eclipsate de dubla performanta a lui Inarritu? Michael Keaton face o revenire gen Mickey Rourke. Nici Mickey cu „Luotatorul”, nici Michael, acum, cu „luptatorul” lui (BIRDMAN) nu au impresionat Academia. Cat despre scenariu, in fapt o „idee” filmata cu virtuozitate, sa mai fi fost si finalul fortat? GRAND HOTEL BUDAPEST, prin comparatie, a avut o Poveste cu cap si coada, sau invers. Si asa a luat Oscarul pentru scenariu original, care n-a scos in evidenta actorii, multi, buni, pe rol.

  2. IMITATION GAME a luat doar un Oscar pentru scenariu adaptat.
  THE THEORY OF EVERYTHING s-a ales cu Oscarul pentru rol principal masculin, unul mai „complex”, de „compozitie” cum se spune: decaderea fizica si rezistenta psihica si mentala, lupta cu propria conditie. intru recunoasterea societatii pentru performanta sa. In IMITATION GAME, protagonistul se confrunta cu prejudecatile, dar „lupta” lui fiind autodestructiva, necunoscuta, asa cum nerecunoscuta i-a fost performanta lui. O performanta si o conditie secrete. O dubla paralizie. Prea putin material pentru un actor, fata de geniul paralizat din THE THEORY OF EVERYTHING, nu?

  Din experienta BOYHOOD, Patricia Arquette s-a ales cu un Oscar pentru rol secundar feminine. Slaba consolare! Patricia ar putea fi oricand evidentiata pentru roluri secundare, nu neaparat intr-un film „invechit” bine (12 ani, nu?)
  BOYHOOD va fi curand uitat.

Vizualizare 15 articole - 1 la 15 (din 2,084 în total)