Graphite

Răspunsurile la forumuri au fost create

Vizualizare 15 articole - 1 la 15 (din 22 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • în răspuns la: BDC #5507
  AvatarGraphite
  Participant

  Cred ca sunt destul de masochist ca sa vreau si eu una. Poate ma supraestimez, dar DA!

  în răspuns la: Interviuri luate si date #4910
  AvatarGraphite
  Participant

  Uite-asa mai aflu si eu. Noroc cu tine, Maxim. Si multumesc.

  în răspuns la: Ce este "Sanki" #672
  AvatarGraphite
  Participant

  si Urban Comics made in Cluj trebuie sa fie deja acolo. Cauta si vei gasi, vorba cuiva…

  în răspuns la: magazin evazionist de subcultura pentru toate elitele #759
  AvatarGraphite
  Participant

  …plus o definiþie neoficialã, paralelã si paralelogramaticã, addenda tristã, fatalistã la desacralizare ºi demonetizare: elita, din fr. élire, a alege, în forma veche participialã élit – ales. Cei aleºi, „the happy few”(Stendhal) ori „the precious few” (Leonard Cohen), actualmente puþinii nefericiþi care nu ºi-ar da nefericirea la schimb pe bunãstarea pseudoelitelor actuale, nici nostalgia pe inerþia ºi apatia autosuficientã în care se lãfãie burtoºii cãrora, de când lumea, având ei de toate cele ale burdihanului, s-au rezit cã le-ar mai prinde bine un luciu, un sclipici, o tinichea sau un blazon autofabricat. Nici o societate nu poate crea elite, pentru cã nu poate controla forþele ºi presiunile care opereazã selecþia puþinilor aleºi. Îi poate recunoaºte dacã are cu ce. Dacã nu, inventeazã VIP-uri în loc.
  Paralele la pasionaþi – tot ca sã fim în clar cum stãm în ceaþã:
  amator, din lat. amator=cel care iubeºte. NU neprofesionist, NU nepriceput, ci care face un lucru oarecare din dragoste, zisã ºi pasiune.
  – la fel, diletant, dilettante în italianã – cel care se delecteazã fãcând ceva, cel care gãseºte plãcere în ceea ce face. Iarãºi, NU nepriceput, împrãºtiat, neîndemânatic, ci, din nefericire, fãrã statut oficial, fãrã recunoaºtere ºi apreciere, dar care, de reþinut, continuã sã facã ceea ce face pentru propria lui diletta.

  Nu disperaþi deci, amatori, diletanþi ºi pasionaþi. Pânã la urmã ceea ce facem ne recompenseazã prin ceea ce facem ºi prin faptul cã o facem, nu prin recunoaºtere din partea unora care s-au nãscut fãrã organul necesar recunoaºterii. Amatorismul îºi este propria recompensã – prietenii ºtiu de ce.

  în răspuns la: revista HELION #3642
  AvatarGraphite
  Participant

  Sarbatori fericite si voua, si un an plin de aparitii, publicatii, succesuri si multe bule. Sau Bula.

  în răspuns la: Doamna apocaliptica si vagabondul integrat #5282
  AvatarGraphite
  Participant

  Niciodata nu e in plus o astfel de reamintire. Ar trebui sa postezi seria asta macar o data pe an, timp de 50 de ani la rand.

  în răspuns la: PAGINI INGALBENITE #4689
  AvatarGraphite
  Participant

  @Maxim wrote:

  … pur si simplu, si sa le arat pana nu ma face posteritatea scriitor!
  😀 Multumesc de „incurajare”!

  Nu c-ai fi un scriitor slab, nu ma-ntelege gresit. Dimpotriva, din ce-am vazut eu, te „implinesti” de la an la an 😆
  Deci da, incurajare este. Si curiozitate, si placere estetica, si ma opresc aici, inainte sa remarce oarecine ca pupatul reciproc de Piata Endepedentii a contaminat si alte cercuri patrate in afara aceluia de care scrisesi mai anterior.
  Continua, continua!

  în răspuns la: PAGINI INGALBENITE #4684
  AvatarGraphite
  Participant

  @Maxim wrote:

  Dar ilustratiile mele, torturate mai mult de conditiile tipografice ale vremii decat de continutul brosurii si de isteria „anti-comunista”, revolutionara si disidenta a acelor ani, raman intr-o oaza pasnica de suprarealism apropriat…

  Bine facusi ca le dezgropasi, auzi?
  …Bilal sau nu Bilal, nu-i asta intrebarea. Dar de desenele alea ar fi fost pacat sa se aleaga praful. Si, la cate pacate ai, chiar nu-i cazul sa mai adaugi un desenocid…
  Pe scurt: imi plac. Mai cauta, recupereaza si pune, sa se vada, altminteri te-or comemora doar ca scriitor generatiile viitoare, si-ar fi (chiar daca ma repet) pacat.

  în răspuns la: Salonul European de Banda Desenata #5218
  AvatarGraphite
  Participant

  Pe de alta parte, ca sa te poti considera refuzat, ar trebui sa te refuze cineva, dupa ce ai facut o oferta prealabila. Din cate stiu eu, asta nu s-a intamplat: nu e vorba de refuz aici, ci de omisiune. Si atunci, ramanem cu un grup al omisilor? Va place cum suna: grupul omis? O, mi-s….? Oh, miss?

  în răspuns la: Salonul European de Banda Desenata #5216
  AvatarGraphite
  Participant

  Impecabil si ireprosabil, din ce se vede pana acum. Felicitari autorului, si la cat mai multe!

  în răspuns la: Salonul European de Banda Desenata #5198
  AvatarGraphite
  Participant

  Ba nici Frank Miller, nici Will Eisner nu s-ar rusina de stilul asta. Imi place, cred ca e unul (poate singurul, cine stie) din motivele de regret ca nu-s in Bucuresti acum.

  în răspuns la: NO SCHOOL #5165
  AvatarGraphite
  Participant

  Apoi bine zici. Daca numarul celor care vorbesc creste, in timp ce al celor care lucreaza scade, in curand vom vorbi tot mai mult despre tot mai putin, pana ajungem la totul despre nimic.

  în răspuns la: MUZEUL BENZII DESENATE #5149
  AvatarGraphite
  Participant

  Tareeeeeeeeeeeeeeeeee. În afarã de „trosc”, ce sã mai zici?

  în răspuns la: BELGRADE: 9th INTERNATIONAL COMICS FESTIVAL #5090
  AvatarGraphite
  Participant

  E drept, geografic nu-i cine stie ce departare. Odata ajuns acolo insa, esti pe alta planeta. Una mai frumoasa, mai trebuie sa precizez?

  în răspuns la: Sandu Florea #1868
  AvatarGraphite
  Participant

  Bravo! Hai sã zicem cã e un act de dreptate care trebuia fãcut de mult timp . Dreptate ºi faþã de Sandu Florea (a cãrui muncã meritã promovatã mai intens) ºi faþã de artiºti, cunoscãtori sau fani BD, care aºteaptã de mult un eveniment ca ãsta. Super treabã. În sfârºit!

Vizualizare 15 articole - 1 la 15 (din 22 în total)