AH, BD! #24 – Jurnal de Pifan + suplimentele Infobuletin și Leapșa

mai 2015, 64 pagini

NOTA: în nr. 24 AH, BD! Jurnal de Pifan, puteţi citi un interviu cu desenatorul „Pionierilor”, Raymond Poivet, autor al unui episod mai puţin cunoscut (fără cuvinte), de găsit, de asemenea, în acest volum AH, BD!, deocamdată nedisponibil online, ci doar in print

În anul 2015, acest număr foarte special, Jurnal de Pifan, a fost lansat la Salonul BD de la Craiova, împreună cu un  „ziar”, InfoBuletin, după numele rubricii de informaţii BD al fanzinului nostru. Este acolo  un reportaj de la Festivalul internaţional BD, „Salon stripa”, de la Belgrad, unde fusese o echipă craioveană, o anchetă „Este nevoie de BD?”, un interviu cu Valentin Iordache, doua benzi desenate inedite… Ziarul este aici, vedeţi şi citiţi şi voi!

Descarcă Infobuletin.pdf (18 MB)

Ziarul InfoBuletin, supliment al numărului 24 AH, BD!, include şi un poster sui generis şi…secvenţial, fiind realizat prin „tac au tac” – o LEAPŞĂ, o ştafetă a desenatorilor – de autori BD care populează o planşă BD din universul Pif, pustie dar, iată, şi angajantă…

Descarcă Leapsa.pdf (5 MB)

Acasă Discuții JURNAL DE PIFAN

Acest subiect conține 4 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Marian Mirescu acum 7 luni, 1 săptămână.

Vizualizare 5 articole - 1 la 5 (din 5 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #420 Răspuns
  _Maxim
  _Maxim
  Participant

  EDITARE

  …inca un numar foarte special, care va surprinde si prin forma si prin continut: Jurnal de Pifan

  Surprinzator poate fi si faptul ca va aparea… candva si oriunde va fi un eveniment dedicat Benzii Desenate.

  #5050 Răspuns
  _Maxim
  _Maxim
  Participant

  Acest numar foarte special nu va aparea in acest an.
  Realizarea lui depinde de aportul mai multor artisti, pe care-i mai asteptam si la anul, cand ne propunem sa-l tiparim in formula in care va fi posibil, dar, ca intotdeauna, la un nivel cat mai inalt al calitatii.

  Intre timp personajul la care face trimitere (si mai mult decat atat) la numele acestui numar a reaparut deja in Franta, parca luandu-o de la inceput, in stripuri zilnice.
  Dintr-o situatie-limita, inceputul de la 0 este Solutia iesirii.

  #5051 Răspuns
  _Maxim
  _Maxim
  Participant

  Un tribut adus unei publicatii importante a copilariei „comuniste” si de „tranzitie”* de vise colorate pe hartie… va fi numarul 24 al AH, BD! si va aparea in luna mai, 2015. Mai precis, va fi „lansat” la East European Comic Con, Bucuresti, 8-10 mai http://comic-con.ro/

  O contributie de ultima ora este cea a unor artisti si colectionari din Bulgaria (Dimitar Stoianov-Dimo, Petar Stanimirov, Ivaylo Ivantchev, Evgenii Yordanov, Aleksandar Vytchkov), tara in care revista Pif, in toate perioadele si formatele sale, a avut o influenta similara celei exercitate in Romania… Spre deosebire de tarile din fosta Iugoslavie, unde circulau mult mai multe publicatii BD straine – decat una singura care nu era Pif, aproape necunoscuta acolo. Dar cu artistii din aceasta zona avem colaborari mai vechi si trainice in AH, BD! Acestea continua si in numarul 25, unde Aleksandar Sotirovski, prezent deja in volumul 22 al fanzinelului Sanki – aprilie, 2015 https://syndicart.net/publicatii/sanki/numere-sanki/sanki-vol-22/ va avea o poveste foarte interesanta ca subiect, nemaivorbind de calitatea grafica de nivel „european”.

  Termenul de predare a contributiilor este de o saptamana, pentru a avea timp de inchidere a sumarului si finisare a machetei in vederea tipaririii acest numar in timp util pentru Bucuresti.

  _____________________________________
  * mai bine de o juma’ de veac!

  #5052 Răspuns
  _Maxim
  _Maxim
  Participant

  Jurnal de Pifan este un proiect care s-a copt timp de cativa ani.
  Este sa fie in acest an, cand se implinesc cincizeci de ani de la aparitia primului numar de Vaillant Le Journal de Pif, intr-o formula care anunta cumva seria Pif Gadget: format A4, personaje care urmau sa faca istorie din 68, si deja cu o poveste completa „realista” de 12 pagini – in vechiul Vaillant A3 erau povesti cu „va urma”.
  Prima editie va avea 64 de pagini si vreo 60 de…planse.
  Au contribuit, in cele din urma, din cei care au fost atrasi de idee*, autori BD din mai multe generatii: Mircea Arapu, Francois Corteggiani, Sorin Anghel, Viorel Pirligras, Laurentiu Mates, Remus Brezeanu…**


  * de a face povesti cu si despre personaje din Vaillant Le Journal de Pif
  ** etc

  #12071 Răspuns

  Marian Mirescu

  Acest număr este răsfoibil… degetal, pentru că mai există exemplare tipărite. Concepția lui este una arhaică și pentru unii poate fi nostalgic, pentru alții inedit… E bine oricum, dacă ritualul lecturii ”clasice” mai înfioară.

  La anul va fi și digital. Poate într-o ediție adăugită. Aceasta este aproape o informație 😉

Vizualizare 5 articole - 1 la 5 (din 5 în total)
Răspunde la: JURNAL DE PIFAN
Informația ta: