De la niște Pogonici la cei Veșnici

[o istorie de benzi desenate]
Vol.I
2019-

„O nouă istorie a benzii desenate?” Nu, aceasta e prima istorie DE benzi desenate, o istorie de desene în bandă în curs de derulare. O carte care există din anul 2019, fiind lansată laolaltă cu volumul AH, BD! [o aventură balcanică] la Festivalul BD de la Sibiu, mai 2019, și a circulat prin țară, pentru a fi scrisă și desenată. Este neprețuită și poate fi citită gratis. Cei care vor să devină autorii ei, să i-o ceară editorilor pe unde-i prind; dacă nu, vor fi hărțuiți de aceștia. Căutați însemnele Syndicart pentru a deveni celebri, sau pentru a le evita!

Sperăm să-și reia cursul normal atunci când normalitate va fi.

Oricum ar fi, această carte va rămâne unică.

212 pagini, coperte cartonate și bine îmbrăcate cu folie mată și forzaț șic, elegantă și bine legată, cartea mai are de oferit acum încă 160 de pagini pentru a vă așterne gândurile în cuvinte și desene despre, ah, BD.

Din prea-fața acestui prim volum: „Această carte este menită să aibă la început un cititor şi mai mulţi autori. Ea va exista prin voinţa celor mulţi. Astfel, în caz de nemaculare a paginilor ei, eşecul acestei cărţi va fi la fel de paradoxal ca ea însăşi: va rămâne un proiect impecabil, neverosimil, absurd, inutil, pe măsura intenţiilor sale obscure.”

Din Cuprins, mai jos.


De la Pogonici la Veșnici – explicarea titlului care expandează „istoria”, de la vagi începuturi până la concretul „azi”:

Termenul „Pogonici” poate aminti unora de revista „Arici Pogonici” din anii 60, dar mai întâi a fost un personaj din revistele interbelice pentru copii, iar cuvântul a fost ales și pentru vechimea lui, ale cărui înțelesuri au rămas doar în dicționare.

„Veșnici” poate trimite la dezvoltarea benzii desenate la noi și apariția unor Maeștri ai acestei arte narative și, mai punctual, la apariția albumului „Recviem” din seria „Veșnicii” în colecția AH, BD!


Din cuprins

 • Acest subiect este gol.
Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #19376 Răspunde
  admin
  Keymaster

  Aici se dă startul discuției despre „De la niște Pogonici la cei Veșnici” 🙂

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
Răspunde la: De la niște Pogonici la cei Veșnici
Informația ta: